VESIĆ TRAŽI OPRAVDANJA ZA BESMISLENE PROJEKTE, UMESTO DA UVAŽI MIŠLJENJE STRUČNE JAVNOSTI I ODUSTANE OD ŽIČARE

Prenosimo izjavu predsednika Gradske opštine Stari grad Marka Bastaća povodom novih izjava zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o projektu izgradnje gondole na Beogradskoj tvrđavi:

„Zamenik gradonačelnika Goran Vesić opet traži opravdanja za svoje besmislene projekte, umesto da uvaži mišljenje stručne javnosti i odustane od žičare koju je planirao da gradi na prostoru koji je zaštićena kulturno-istorijska celina.

Da ima hrabrosti da se suoči sa građanima i stručnjacima iz raznih oblasti u okviru javnih rasprava vezanih za izgradnju žičare, shvatio bi razmere štete koju pravi. Ovako, ostalo mu je jedino da se krije iza lika i dela njegovog trenutnog partijskog šefa Aleksandra Vučića.

Ovo je već viđen manevar bežanja od odgovornosti kome zamenik gradonačelnika pribegava kada shvati da je došlo vreme za svođenje računa. Rezultati prvog merenja ga očekuju već u nedelju, kada će rezultati referenduma pokazati da li Starograđani podržavaju ekonomski neopravdano i pravno problematično raskopavanje užeg centra grada na kome  zamenik gradonačelnika Vesić Goran insistira”.