DESETI „FIŠ FEST” U ČAST DUNAVA I SAVE

„Fiš Fest”, međunarodna turističko–gastronomska i zabavna manifestacija, održaće se od 1. do 4. septembra, kod kule Nebojša, podno Kalemegdana.

Deseta manifestacija u čast Dunava i Save još jednom će oživeti ambijent nekadašnje beogradske „Vodene varoši” iz vremena despota Stefana Lazarevića.

U naredna četiri dana posetioci i gosti prestonice uživaće u bogatom kulturno–umetničkom programu, kao i u rečnim i mediteranskim ribljim specijalitetima – od spremanja riblje čorbe, kuvarske radionice, dečjeg festivala, izložbe starih zanata, takmičenja u kuvanju riblje čorbe do brojnih koncerata.

Za gastronomske specijalitete pobrinuće se kuvari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Prvi dan festivala posvećen je „Sarajevskoj kuhinji”, 2. septembar je „Dan mediteranskih specijaliteta”, trećeg dana se u pripremanju ribljih specijalita takmiče profesionalni kuvari, dok će se novinari i javne ličnosti oprobati u kuvanju riblje čorbe poslednjeg dana festivala. Za dobar muzički ugođaj svake večeri od 20 sati pobrinuće se bendovi Apsolutno romantično, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Rok lavirint, a poslednjeg dana, Zvonko Bogdan i njegovi tamburaši.

Ulaz na „Fiš fest” je besplatan, a posetioci će imati i priliku da do 6. septembra obiđu kulu Nebojšu i rimske kamene spomenike u Barutani sa 50 odsto popusta.

„Fiš fest” je jedna od 456 manifestacija, koliko se godišnje održava na čitavom toku Dunava i nalazi se među 15 značajnih turističkih događaja na portalu Evropske turističke komisije.

Opština Stari grad je od prvog trenutka podržala “Fiš fest”, a ovo nije prva manifestacija koja je prerasla lokalne okvire i postala međunarodna turističko – zabavna i kulturna ponuda Beograda.

Program manifestacije i detaljnije informacije na www. fishfestbeograd.com