ДЕСЕТИ „ФИШ ФЕСТ” У ЧАСТ ДУНАВА И САВЕ

„Фиш Фест”, међународна туристичко–гастрономска и забавна манифестација, одржаће се од 1. до 4. септембра, код куле Небојша, подно Калемегдана.

Десета манифестација у част Дунава и Саве још једном ће оживети амбијент некадашње београдске „Водене вароши” из времена деспота Стефана Лазаревића.

У наредна четири дана посетиоци и гости престонице уживаће у богатом културно–уметничком програму, као и у речним и медитеранским рибљим специјалитетима – од спремања рибље чорбе, куварске радионице, дечјег фестивала, изложбе старих заната, такмичења у кувању рибље чорбе до бројних концерата.

За гастрономске специјалитете побринуће се кувари из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе. Први дан фестивала посвећен је „Сарајевској кухињи”, 2. септембар је „Дан медитеранских специјалитета”, трећег дана се у припремању рибљих специјалита такмиче професионални кувари, док ће се новинари и јавне личности опробати у кувању рибље чорбе последњег дана фестивала. За добар музички угођај сваке вечери од 20 сати побринуће се бендови Апсолутно романтично, Прљави инспектор Блажа и Кљунови, Рок лавиринт, a последњег дана, Звонко Богдан и његови тамбураши.

Улаз на „Фиш фест” је бесплатан, а посетиоци ће имати и прилику да до 6. септембра обиђу кулу Небојшу и римске камене споменике у Барутани са 50 одсто попуста.

„Фиш фест” је једна од 456 манифестација, колико се годишње одржава на читавом току Дунава и налази се међу 15 значајних туристичких догађаја на порталу Европске туристичке комисије.

Општина Стари град је од првог тренутка подржала “Фиш фест”, а ово није прва манифестација која је прерасла локалне оквире и постала међународна туристичко – забавна и културна понуда Београда.

Програм манифестације и детаљније информације на www. fishfestbeograd.com