DANI GRČKE KULTURE U OPŠTINI STARI GRAD

Fondacija grčke nacionalne manjine u Srbiji i Nacionalni savet grčke nacionalne manjine, uz podršku Gradske opštine Stari grad, organizuju kulturnu manifestaciju „Dani grčke kulture“, od 1. do 7. novembra, u prostorijama opštine Stari grad (Makedonska 42).

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 1. novembar od 17 časova u svečanoj sali opštine Stari grad. Tom prilikom biće otvorena i izložba pod nazivom „Heroji i heroine grčke revolucije 1821.“ posvećena obeležavanju 200 godina od početka borbe za nezavisnost grčkog naroda 1821 – 2021, koju će svi zainteresovani biti u prilici da posete u holu opštine svakog dana od 1. do 7. novembra, od 08 do 19 časova.

Svečana akademija Fondacije grčke nacionalne manjine u Srbiji održaće se 07. novembra 2021. godine, sa početkom od 13 časova u svečanoj sali opštine. Tom prilikom biće dodeljena priznanja zasluženim pojedincima i ustanovama u obalsti afirmacije helenizma u Srbiji i održana projekcija dokumentarnog filma „358 čuvara Pirota“ posvećenog grčkom vojnom groblju iz Prvog Svetskog rata u Pirotu.

Za više informacija posetite: www.gnm.rs