„DAN OTVORENIH VRATA“ U OPŠTINI STARI GRAD

„Danom otvorenih vrata“ počelo je obeležavanje „Dečje nedelje“ na Starom gradu. Učenici osam osnovnih škola, predškolci dečjeg vrtića „Mrvica“ i deca sa posebnim potrebama danas su bili u poseti kod predsednika opštine Dejana Kovačevića.

U ime organizatora manifestacije, predsednika Opštine, predškolce, đake, njihove nastavnike i vaspitače pozdravio je Risto Raco, predsednik Skupštine „Prijatelja dece“ Stari grad.

– Zahvalni smo našoj Opštini i predsedniku Dejanu Kovačeviću, ne samo na materijalnoj pomoći, već i na razumevanju i naporima da na pravi način promovišemo dečja prava i kreativnost. Predškolci iz vrtića „Mrvica“ i učenici OŠ „Braća Baruh“ izveli su prigodan umetnički program.

Predsednik Kovačević poželeo je dobrodošlicu i pozdravio decu i njihove vaspitače i učitelje.

– Drago mi je što mogu da vas ugostim u vašoj i našoj opštini. Na vama je da rastete, učite i družite se a naša opština će svakako pomoći da vaši vrtići, škole i okruženje u kojem živite budu bolji, lepši i bezbedniji. Stari grad ima Kalemegdan, lepe parkove, reke i zajedno trebamo da ih čuvamo, a ono što ne valja opština je tu da unapredi ili popravi – poručio je mališanima predsednik Dejan Kovačević.

Nakon toga učenici su predsedniku uručili na dar prigodne poklone. Bilo je tu pesmica posvećenih Starom gradu i drugarstvu, maketa, crteža i slika, nastalih u kreativnim radionicama.

Predsednik im se zahvalio i obećao da će njihovi pokloni biti izloženi i da će moći da ih vide i građani koji dolaze u našu opštinu.

Uz slatko posluženje, đaci si imali i pitanja za predsednika.

Mariju Terzić, učenicu trećeg razreda OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ interesovalo je da li će i ove godine trećaci dobiti lap – topove. Na njihovu veliku radost predsednik Kovačević im je odgovorio da će to biti veoma brzo, već sledeće nedelje. Osnovci iz OŠ „Stari grad“ su se interesovali da li opština može da im pomogne da se na njihovoj školi promene dotrajali prozori. Predsednik im je odgovorio da će škola dobiti nove prozore do kraja godine. Učenici OŠ „Braća Baruh“ zamolili su da im opština obezbedi kompjuter i dija – projektor, a predsednik im je poručio da takav kao i slične zahteve njihovi nastavnici obavezno pismenim putem proslede opštini koja će se potruditi da im izađe u susret.