DAN „OTVORENIH VRATA“

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, a u organizaciji „Prijatelja dece“ Stari grad, najmlađi sugrađani će nizom aktivnosti, znanjem i maštom obeležiti „Dečju nedelju“. Moto ovogodišnje manifestacije, koja se održava od 1. do 7. oktobra, glasi „Bolji smo zajedno“.

U okviru «Dana otvorenih vrata» sutra, 2. oktobra u maloj sali opštine, tačno u 12 časova, mališani iz predškolskih ustanova, učenici iz osam osnovnih škola, kao i deca sa posebnim potrebama sa Starog grada posetiće opštinu i biti gosti Dejana Kovačevića, predsednika Gradske opštine Stari grad.

Obeležavanje Dečje nedelje u svetu i kod nas je višegodišnja tradicija. Prvi put je obeležena daleke 1934. godine, dok je na inicijativu organizacije Prijatelji dece 1987. godine ponovo uspostavljena i Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Program Dečje nedelje 2012. godine

Dečji hepening 4. oktobra, od 11 do 13 časova, na Trgu republike, a na Kalemegdanu 5. oktobra, od 11 do 13 časova, ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

6. oktobar – Mostovi među generacijama, sa starim ljudima u okruženju. Druženje je zakazano u Domu za ostarela lica Bežanijska kosa.

7. oktobar – na Trgu republike – sajam Udruženja i akcija „Deca – deci“

9. oktobar – tradicionalna “Dobrodošlica đacima prvacima”

U dva termina, u 9.30 i 11 časova, u svečanoj sali GO Stari grad, prvaci će biti gosti opštine i tom prilikom od predsednika Dejana Kovačevića dobiti na poklon bedževe, dobrodošlice, raspored časova i na radost prvaka pozorišnu predstavu „Vesele vece“ u izvođenju glumaca „Pan teatra“.

Ovogodišnje održavanje Dečje nedelje održave se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije i delom Gradske opštine Stari grad.