ČISTE RUKE ŽIVOT BEZ BOLESTI

U Srbiji je proglašena epidemija A N1N1 i u narednom periodu se očekuje drugi talas novog gripa. Higijena ruku je svakako najvažnija mera zaštite protiv zaraznih bolesti. Kada nismo u mogućnosti da ih operemo preporučuje se upotreba dezificijenasa.

Opština Stari grad je odlučila da svakom domaćinstvu pokloni po jedan, kvalitetan, netoksičan, efikasan i jednostavan za upotrebu dezificijens u spreju, koji štiti od virusa i sprečava njegovo širenje.

Poklon se dostavlja direktno na vrata stana, počev od 4. decembra, i trajaće narednih sedam dana. Opština je građanima , pre mesec dana, podelila i zaštitne epidemiološke maske za jednokratnu upotrebu.

Gradska opština Stari grad želi da pokaže da je zdravlje građana apsolutni prioritet i da se ovakvim akcijama u vreme pandemije pokaže da su prevencija i solidarnost najvažnije osobine socijalno odgovornog ponašanja kako pojedinaca tako i društva u vanrednim situacijama. Pozivamo sugrađane da budu solidarni kako bi svako domaćinstvo dobilo po jedan dezificijenas u spreju.