ČETVRTI MEĐUNARODNI ŠEŠIR FEST – „ŠEŠIRIJADA” 2016.

Četvrti međunarodni šešir-fest „Šeširijada 2016“, u organizaciji Društva „Skadarlija“, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda, održaće se u subotu, 23. jula sa početkom u 17 časova, isped Kuće Đure Jakšića u Skadarliji.

Bogati kulturno umetnički i zabavni program ovogodišnje „Šeširijade” počinje u 17 časova, a za sve posetioce obezbeđeni su koktel partija, zabavna lutrija i posebne nagradne igre. Na izložbenom bazaru učestvovaće proizvođači šešira iz zemlje i inostranstva, stručnjaci koji se bave proučavanjem razvoja odevanja i mode, kao i proizvođača vina, rakije, vode, peciva, kolača i slatkiša.

O najlepšem šeširu ove sezone u Skadarliji, odlučivaće žiri: operska diva Milka Stojanović, predsednica žirija, glumac Toma Koruzović, zamenik predsednika, književnica iz Zagreba Alma Tijanić, novinarka RTS – a Vesna Paliček i rukovodilac Kancelarije za zdravlje starih dr Irena Dželatović Milošević.

Pozivamo Starograđane, Beograđane i goste srpske prestonice da u subotu posete Skadarliju i uzmu učešća u „Šeširijadi”, jednoj od omiljenih letnjih manifestacija u boemskoj četvrti našeg grada.