ЧЕТВРТИ МЕЂУНАРОДНИ ШЕШИР ФЕСТ – „ШЕШИРИЈАДА” 2016.

Четврти међународни шешир-фест „Шеширијада 2016“, у организацији Друштва „Скадарлија“, под покровитељством Градске општине Стари град, Града Београда и Туристичке организације Београда, одржаће се у суботу, 23. јула са почетком у 17 часова, испед Куће Ђуре Јакшића у Скадарлији.

Богати културно уметнички и забавни програм овогодишње „Шеширијаде” почиње у 17 часова, а за све посетиоце обезбеђени су коктел партија, забавна лутрија и посебне наградне игре. На изложбеном базару учествоваће произвођачи шешира из земље и иностранства, стручњаци који се баве проучавањем развоја одевања и моде, као и произвођача вина, ракије, воде, пецива, колача и слаткиша.

О најлепшем шеширу ове сезоне у Скадарлији, одлучиваће жири: оперска дива Милка Стојановић, председница жирија, глумац Тома Корузовић, заменик председника, књижевница из Загреба Алма Тијанић, новинарка РТС – а Весна Паличек и руководилац Канцеларије за здравље старих др Ирена Џелатовић Милошевић.

Позивамо Старограђане, Београђане и госте српске престонице да у суботу посете Скадарлију и узму учешћа у „Шеширијади”, једној од омиљених летњих манифестација у боемској четврти нашег града.