ČETVRTI BEOGRADSKI TANGO FESTIVAL

Beogradska tango asocijacija u periodu od 6. do 9. septembra 2007. tradicionalno organizuje četvrti. Internacionalni Beogradski tango festival. Kao i prošle godine, generalni pokrovitelj festivala je opština Stari grad koja je za ovu svrhu izdvojila milion dinara.
Aleksandar Nikolić vođa orkestra “Beltango” i glavni “krivac” što naš grad ima ovaj izuzetan festival kaže da će se i ovoga puta predstaviti vrhunski umetnici iz zemlje i inostranstva u atraktivnim koncertnim prostorima Beograda.
– Organizacijom plesnih večeri i plesnih seminara, ovaj festival pruža Beograđanima mogućnost da zaljubljenici u tango istraže i razviju svoje kreativne potencijale.
Za vreme četiri intenzivna festivalska tango dana, posetioci će moći da se upoznaju sa različitim pravcima u tango muzici i tango plesu – ističe Nikolić.
Festival počinje sa pravim tango spektaklom, koncertom kvinteta “Beltango” u Kolarčevoj zadužbini. Festival će otvoriti Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad. Sa “Beltangom” će nastupiti i brojni umetnici iz inostranstva. Pored poznatih plesnih parova iz Argentine, Švedske, Grčke i Bugarske, nastupiće i specijalni gosti Victor Hugo Diaz, pevač i gitarista Junanjo Passo iz Argentine.
Tokom festivala biće organizovane tri “gran milonge” i to u prostorima kluba “Havana”, Centralnog doma vojske Srbije i Madlenianuma , a po tradiciji, poslednje veče festivala je rezervisano za ulični spektakl na Trgu Republike kada će se umetnicima pridružiti i mnogobrojni Beograđani kao i strani turisti. Završetak festivala obeležiće i nastup orkestra “Tango Juventud”.
Za tango plesače će se u prostoru muzičke škole “Vučković” i Madlenianumu organizovati 12 tango seminara sa različitim temama i pravcima u tango plesu.
Gosti festivala biće tango plesni parovi:

Sergio Cortazzo i Soledad Rivero – Argentina
Pino Dangiola i Natalie Brateli – Švedska/ Grčka
Chavdar Kroumov i Danie Ivancheva – Bugarska
Josip Bartulovič i Johanna Kulik – Mađarska

Tango orkestri:

Beltango kvintet – Srbija
Tangarte duo Diaz & Passo – Argentina
Tango Juventud – Srbija

Tango Dj’s:

DJ Michael Rühl – Nemacka
DJ Carlito – Srbija

Sve dotatne informacije možete dobiti na sajtu Festivala. www.belgradetangofestival.com