BUDUĆI KOŠARKAŠKI ASOVI NA PRVOM TRENINGU: POČELA BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE NA STAROM GRADU

Tokom vikeda koji je za nama, košarkaška lopta postala je simbol Starog grada. U sportskim salama osnovnih škola, učenici trećeg, četvrtog i petog razreda učili su prve košarkaške korake, zahvaljujući akciji Gradske opštine Stari grad koja je obezbedila besplatne treninge najpopularnijeg sporta u Srbiji za osnovce.

Prvi trening mladih košarkaša u Osnovnoj školi „Skadarlija“ posetio je predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać i izrazio veliko zadovoljstvo što je opština uspela da pruži mogućnost deci da u sebi pronađu male šampione.

– Srbija je zemlja košarke, to je naš najuspešniji sport, a među današnjim klincima postoji korakaški gen koji treba negovati i podržavati – rekao je Bastać i pozvao roditelje da svoju decu dovedu na sledeći trening.

Besplatni treninzi košarke za osnovce će se održavati dva puta nedeljno u salama za fizičko vaspitanje šest osnovnih škola na Starom gradu i to prema sledećem rasporedu:

OŠ „Vuk Karadžić“ – subotom i nedeljom od 8 do 9 časova.

OŠ „Skadarlija“ – subotom i nedeljom od 13 do 14 časova.

OŠ „Mihailo Petrović Alas“ – subotom i nedeljom od 15 do 16 časova.

OŠ „Braća Baruh“ – subotom od 13 do 14 časova; nedeljom od 11 do 12 časova.

OŠ „Drinka Pavlović“ – subotom od 14 do 15 časova; nedeljom od 9 do 10 časova.

OŠ „Kralj Petar Prvi“ – utorkom od 18 do 19 časova; petkom od 17 do 18 časova.

Podsećamo da je opština Stari grad prva u Srbiji sprovodila i program besplatne škole košarke za devojčice u saradnji sa Pokretom za žensku košarku Marine Maljković.