OPŠTINA STARI GRAD I BOTANIČKA BAŠTA „JEVREMOVAC” OBELEŽAVAJU 5.JUN – SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Gradska opština Stari grad i Botanička bašta „Jevremovac” pozivaju vas da zajedno obeležimo 5. jun  – Svetski dan zaštite životne sredine.

Tim povodom za sve posetioce Botaničke bašte je, u nedelju, 5. juna,  obezbeđen slobodan ulaz, u periodu od  9  do 12 časova, sa bogatim programom za decu i odrasle.

Organizatori su se potrudili da ovaj dan bude sadržajno zanimljiv i edukativan, posebno za najmlađe i njihove roditelje. Program počinje u 10 sati sa dve ekološke radionice: „Kako prepoznati biljke“ za najmlađe posetioce, za grupu od 15 do 20. dece, uzrasta od 7 do 10 godina. Druga radionica je namenjena odraslim sugrađanima i roditeljima koji će imati priliku da se u grupi od petnaestoro zainteresovanih upoznaju sa „Lekovitim  i začinskim biljem. Sledi izložba dečijih crteža posvećenih zaštiti životne sredine i druga eko-radionica „Kako prepoznati biljke“, koja je namenjena predškolcima, a odvijaće se u grupi do 20 mališana.

Za sve posetioce je predviđen, od 11 do 12 sati, i organizovan obilazak Botaničke bašte „Jevremovac”, sa dva stručna vodiča.

Obeležavanje Svetskog dana životne sredine organizuju Gradska opština Stari grad i Botanička bašta „Jevremovac“.