BESPLATNE PRIPREME ZA UPIS NA FAKULTETE

Počekom aprila, u srednjim školama na opštini Stari grad, započeće akcija Kancelarije za mlade Stari grad i udruženja „Krug Dvojke“, pod nazivom „Ulažemo u budućnost“, koje omogućavaju besplatne pripreme za maturante za upis na fakultete. Krajnji rok za prijavu je 10. april.

-Pozivamo sve učenike završnih razreda srednjih škola na Starom gradu da učestvuju u projektu i da se prijave za pripreme. Zahvaljujući ovom projektu, maturanti neće imati nikakve materijalne troškove, a steći će adekvatno znanje da bi uspešno položili kvalifikacione ispite za upis na fakultete –rekao nam je Bojan Marić, glavni koordinator KZM Stari grad.

Završni rok akcije do kog će se budući studenti pripremati je 20 jul, posle čega će biti izvršena detaljna evaluacija stečenog znanja i učinka na prijemnim ispitima, kao i pravovremeno usmeravanje mladih na put boljeg obrazovanja i kvalitetnijeg života. Ovo je druga godina održavanja projekta a zahvaljujući mladim i sposobnim ljudima iz „Kruga dvojke“ koji su uspešno izveli ovu akciju prošle, uz posvećenost profesora, svi učenici koji su pohađali pripreme uspeli su da upišu fakultete po svom izboru.

– Humani cilj ove akcije je omogućiti kvalitetne pripreme za upis na fakultete maturantima. Poznato je da su pripreme postale uobičajena praksa današnjice kako bi učenici obezbedili sebi veću šansu za upis na željene fakultete, uz pomoć stručnosti pripremnih profesora u zadatim oblastima prijemne materije. Nažalost, takve pripreme najčešće su skupe i samim tim nedostižne mnogima – kaže glavni organizator Branislav Vuković.