BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA U SRPC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ“

Plivački klub „Stari grad“ uz podršku opštine Stari grad u Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ organizuje besplatnu školu plivanja za decu od 7 do 11 godina. Prema rečima trenera Vladimira Đorđevića, škola je organizovana tako da jedan mesec bude rezervisan za jednu osnovnu školu sa teritorije opštine Stari grad. Prethodnog meseca kroz školicu je prošlo 40 učenika iz OŠ „Braća Baruh“, a ovog meseca isto toliko dece dolazi iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“.
– Ideja je da se nakon ovih časova plivanja formiraju školski timovi, a sledeće školske godine u planu kluba je organizovanje lige u kojoj bi učestvovala deca iz svih škola u Beogradu. Želja nam je da animiramo što veći broj dece koja se neće profesionalno baviti plivanjem i koja nisu članovi plivačkih klubova – ističe Vladimir Đorđević, trener PK „Stari grad“ i nekadašnji reprezentativac SFRJ. On je naglasio da su uslovi treniranja idealni za malu decu jer je temperatura vode čak 30 stepeni.

Časovi plivanja održavaju se tri puta nedeljno: utorkom i četvrtkom od 18 i subotom pre podne od 10 sati ujutru. Sve informacije mogu se dobiti u Plivačkom klubu „Stari grad“ na broj telefona 063/869-58-66.