STARI GRAD MISLI NA SVOJE NAJMLAĐE SUGRAĐANE: BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE ZA DECU

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i osnivač Košarkaškog kluba „Dinamik BG“ Velibor Jojić potpisali su protokol o  saradnji lokalne samouprave i dorćolskog kluba, koji će u okviru programa „Stari grad misli na tebe“ omogućiti našim najmlađim sugrađanina da pohađaju besplatnu školu košarke.

Potpisivanju protokola o saradnji u prostorijama KK „Dinamik BG“  prisustvovali su zamenik predsednika opštine Aleksandar Todorović, predsednik Skupštine opštine Dušan Petrić, član Veća opštine zadužen za sport Nedeljko Jovanović i sportski direktor kluba Mirko Pavlović.

„Potpisivanje protokola o saradnji će omogućiti starogradskim osnovcima da kroz program „Stari grad misli na tebe“, pohađaju besplatnu školu košarke. Naša ideja je da na ovaj način decu okrenemo sportu i pravim vrednostima a ujedno pružimo mogućnost da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vreme. Možda se upravo među njima nalaze mladi talenti koji će u budućnosti postati članovi seniorske košarkaške reprezentacije Srbije i velike svetske košarkaške zvezde. Ovo je samo jedan od brojnih besplatnih programa koji pripremamo zajedno sa našim partnerima, a koji će omogućiti  da se naši najmlađi sugrađani opredele za sadržaje koji su u skladu sa njihovim željama i afinitetima“, istakao je predsednik Marjanović i dodao da će, osim škole košarke, kroz program „Stari grad misli na tebe“ biti obezbeđene i besplatne škole fudbala, rukometa i gimnastike kao i mnogi drugi kvalitetni sadržaji koji će biti prilagođeni potrebama i željama naših starograđana.

Velibor Jojić,osnivač i vlasnik KK “Dinamik”, zahvalio se opštini i rukovodstvu što su prepoznali  uspešan, dugogodišnji rad ovog kluba sa Starog grada.
„Priključivanje ovom programu, pre svega, ima za cilj popularizaciju bavljenja sportom, jer pravo mesto za mlade su sportski tereni, a ne ulica. Afirmisani i stručni treneri, jedinog starogradskog košarkaškog prvoligaša, omogućiće da naši osnovci načine svoje prve korake i otkriju tajne košarkaške igre “, rekao je Velibor Jojić.