BESPLATNA RADIONICA JAVNOG NASTUPA ZA UČENIKE PETOG RAZREDA

Gradska opština Stari grad u saradnji sa Kancelarijom za mlade gradske opštine Stari grad vas poziva da se prijavite za besplatnu radionicu javnog nastupa za decu “Od igre do izražajne komunikacije“ u okviru programa Stari grad misli na tebe.

Radionice se realizuju 1 nedeljno u trajanju od 45 minuta tokom 3 nedelja u velikoj sali Gradske opštine Stari grad i namenjena je učenicima petog razreda osnovne škole. Broj mesta je ograničen, a radionice će se održavati od 19. maja, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pravo na pohađanje besplatne radionice javnog nastupa imaju svi osnovci koji imaju prebivalište, ili idu u neku od osnovnih škola, na teritoriji opštine Stari grad.

Period školovanja od petog do osmog razreda osnovne škole predstavlja važno razdoblje u razvoju finih veština kod dece, koje im mogu pomoći da dosegnu svoje pune potencijale i postanu uspešni i svestrani ljudi.

Ovladavanje tehnikama verbalne i neverbalne komunikacije, usavršavanje dikcije i scenskog pokreta, otklanjanje treme i razvijanje samopouzdanja predstavljaju značajne preduslove za postizanje uspeha u obrazovnom sistemu, za jasno i elokventno izražavanje, predstavljanje stavova, misli i ideja kao i podsticanje samostalnosti i kreativnosti.

Cilj radionica je da kroz interaktivan i zabavan pristup pomognu učenicima da efikasnije koriste govorni aparat, oslobode se u prostoru i pokretu, eliminišu tremu i strah od javnog prezentovanja, odgovaranja u školi i pred vršnjacima. Kroz zanimnjive primere prilagođene deci, praktikovanje govornih vežbi i dramskih igara nastoji se aktiviranju mentalnih i motornih funkcija deteta, razvoju stvaralačkih sposobnosti, kritičkog mišljenja, oslobođenosti u govoru, pokretu i prostoru, bogaćenju jezika, kultivisanju govora, razvoju mašte, dosetljivosti i stvaralačkih sposobnosti.

Zainteresovane učenike roditelji mogu prijaviti do 21. maja 2021. godine, slanjem sledećeg formulara na mejl adresu usluznicentar@starigrad.org.rs , sa naslovom BESPLATNA RADIONICA JAVNOG NASTUPA.

Za sve dodatne infomracije o programu, roditelji se mogu obratiti Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad putem broja telefona 011 785 2 999.