BEOGRADSKI NOĆNI MARKET PO PRVI PUT U STUDENTSKOM PARKU

Četrnaesti po redu Beogradski noćni market biće održan u petak i subotu, 25. i 26. maja, u Studentskom parku. Vrata parka za sve posetioce biće otvorena u petak, tačno u podne. Pod sloganom „Velika pijaca“, predstojeći noćni market po prvi put se organizuje na mestu gde je pre skoro dvesta godina počela istorija beogradskih pijaca.

Kao članica Svetskog udruženja veletržnica, JKP „Gradske pijace“ uključeno je u međunarodnu kampanju „Love your local market 2018“, kao i brojne pijace u svetu. Ova međunarodna kampanja traje od 17. do 31. maja, a širom sveta u projekat je uključeno preko četiri hiljade pijaca.

“Tokom ovog perioda ukazaćemo na očuvanje tradicije i kulture, na značaj zdrave i bezbedne hrane, a promovisaćemo pijace kao turističke simbole”, kaže Dejan Veselinov, PR Beogradskog noćnog marketa.

Prva beogradska pijaca otvorena je davne 1824. godine kao pijaca Svetog Andrije, a u narodu je uvek bila pozna kao Velika pijaca.

“Danas je se sećamo kao mesta gde je počela istorija dobre kupovine kvalitetnih proizvoda u glavnom gradu”, dodaje Veselinov.

Okupljanje šampiona pijaca, dizajnera, zanatlija, proizvođača hrane i pića, baš na ovom mestu, probudiće sliku zaboravljene istorije. Posetioci će moći da uživaju u taktovima majstora svog zanata, di-džejeva Stefana Gagića, Gorana Starčevića, Aleksandre Duende, kao i u nastupu kvarteta „Pepeljuga“. Jedinstvenoj manifestaciji svoj doprinos daju Etnografski muzej, Zadužbina Ilije M Kolarca, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i GO Stari grad.

Ulaz je slobodan!