AMERIČKI AMBASADOR U BEOGRADU NJ.E. KAJL SKOT DOBROVOLJNO DAO KRV U OPŠTINI STARI GRAD

Ambasador Sjedinjenih američkih država u Beogradu NJ.E. Kajl Skot našao se među brojnim dobrovoljnim davaocima krvi u opštini Stari grad, na akciji koju su danas organizovale Kancelarija za mlade opštine Stari grad, Crveni krst Stari grad i Institut za transfuziju Srbije.

– Ovo je najlakši način da se nekom drugom pokloni nešto – rekao je NJ.E. Kajl Skot, koji redovno dobija sms poruke i obaveštenja od Crvenog krsta kada se i na kojim lokacijama u našem glavnom gradu održavaju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Iako su letnji meseci period kada su potrebe za dragocenom tečnošću u pojačane, ambasador Kajl Skot kaže da je važno da se tokom čitave godine organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

– Trudim se da svake godine bar tri puta doniram krv – kaže dobrovoljni davalac dragocene tečnosti NJ.E. Kajl Skot, ambasador SAD u Beogradu.

Podsećamo da opštinska Kancelarija za mlade svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, u saradnji sa Crvenim krstom Stari grad i Institutom za transfuziju organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, a davaoci kao znak zahvalnosti dobijaju dnevne karte za bazen „Milan Gale Muškatirović”.