ALTERNATIVNI VODIČI KROZ BEOGRAD

U dva susreta sa Beograđanima i njihovim gostima za vikend, 12. i 13. septembra grupa “Alternativni vodiči”, koju čine pripadnici manjina i osobe sa invaliditetom, predstaviće beogradske lokacije: Kalemegdan, Ušće (Muzej savremene umetnosti), Staro sajmište i Blok 45. Grupa nudi lični pogled na istorijske i savremene sadržaje grada, a od juna meseca je uključena u deo zvanične ponude Turističke organizacije Beograda.

U programu, uz Alternativne vodiče, odnosno u dijalogu s njima učestvuju Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti, Milena Putnik, umetnica i Ljubica Beljanski Ristić, direktorka Centra za kulturu Stari grad. Program je otvoren i besplatan za sve građane.

Projekat “Alternativni vodiči” povod je za postavljanje važnih pitanja o kvalitetu života, građanske svesti i tolerancije, kao i za drugačije tumačenje grada i njegovih manje vidljivih kulturnih i turističkih potencijala Sve dodatne informacije o razgledanju Beograda sa “Alternativnim vodičima“ mogu se dobiti u Turističkoj organizaciji Beograd.