„ALL STARS SALSA MOTION WEEKEND VOL.5”

Jubilarni, peti po redu međunarodni festival salse i drugih karipskih plesova „All Stars Salsa Motion Weekend Vol.5“ održava se od 01. do 03. aprila 2011. godine

Organizatori ovog prestižnog plesnog događaja su Škola salse “Primera” i Plesni studio “Lord” iz Beograda, a pokrovitelji – Opština Stari grad i Kancelarija za mlade opštine Stari grad. Seminaru će prisustvovati preko 400 učesnika iz Srbije i iz inostranstva, a program je namenjen plesačima svih plesnih stilova, bez obzira na nivo znanja i plesno iskustvo.

Tokom festivalskog vikenda u Beogradu biće održano više od 30 plesnih radionica (Salsa Cubana, LA Salsa, Salsa Partnerwork, Bachata, Bachatango, Man and Lady Salsa Style, Rueda de Casino, Timba, Reggaeton, Cha ChaCha, Latin Jazz, Dancehall, Latin Hip Hop, Salsa Footwork, Salsa Shines, New York Salsa Style, Zumba, Afrorumba…).

Radionice će biti praćene plesnim večerima tokom sve tri večeri festivala, Welcome i Gala Party će se održati u Ustanovi kulture Vuk (Bulevar kralja Aleksandra 77a) sa početkom u 22h, dok će Farewell party biti održan u klubu Bau Bau (Balkanska 13) sa početkom u 21h. Sve plesne večeri će biti praćene muzikom najboljih salsa dj-eva, a tokom Gala večeri svojim show nastupima predstaviće se instruktori i drugi učesnici festivala.

Prvi put u Beogradu i Srbiji gostovaće direktor i koreograf folklornog ansambla Ban Rarrá sa Kube,Isaias Rojas Ramirez.

Namera organizatora je da Beograd približe Evropi, kako bi on postao jedan od centara okupljanja ljubitelja plesa i kulturnih dešavanja. Glavni cilj je povezivanje mladih iz regiona i predstavljanje Beograda kao turističke destinacije.

Više informacija na www.salsamotionweekend.com, ili tel: +381-60-60-66-996

Video sa prošlogodišnjeg festivala: http://www.youtube.com/watch?v=iBstkVfuDI8