AKCIJA UREĐENJA I ČIŠĆENJA STAROG GRADA

Odeljenje za komunalne poslove i komunalnu inspekciju opštine Stari grad u stalnoj je akciji uređenja i čišćenja grada. Posebna akcija sprovedena je danas, kada su komunalni inspektori u saradnji sa firmom “Novi grad – inženjering” uklonili pet mini deponija i to u Dubrovačkoj 18-20, na Dunavskom keju 34, 36 i 38 i na uglu Dubrovačke i Dunavskog keja.

Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave, koji je prisustvovao akciji, kaže da opštini Stari grad nije cilj samo da ukloni deponije sa otpadom, šutom i peskom nego i da preduzme mere da se oplemene i urede ove javne površine u samom centru grada. Prema njegovim rečima, treba ukloniti i automobile koji ovde stoje “zaboravljeni” od strane vlasnika, popraviti oštećen asfalt sa mesta gde su uklonjeni kiosci, ozeleniti i srediti ove javne površine između solitera, koje ovog momenta zaista ruže naš grad.

„Akcija komunalne inspekcije je permanentna. Opština stalno upućuje apel pojedincima i firmama da ne stvaraju deponije na javnim površinama, a komunalna inspekcija, pored stalnog obilaska ulica Starog grada, preduzima i kaznene mere“, izjavio je Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave.

U komunalnoj inspekciji podsećaju da su kazne za nesavesne, shodno Odluci o održavanju čistoće grada Beograda, do 500.000 dinara za pravna lica, do 25.000 dinara za odgovorna lica u firmama, do 250.000 za preduzetnike i do 25.000 za fizička lica.