ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Na sednici Skupštine opštine održanoj 18. marta, odbornici su većinom glasova izglasali predlog rešenja o imenovanju Opštinske izborne komisije Gradske opštine Stari grad. Za predsednika Opštinske izborne komisije imenovan je Dejan Kovačević (DS), diplomirani pravnik, dok je za zamenika predsednika imenovan Branimir Alinčić (DSS), diplomirani pravnik. Za sekretara imenovan je Slavko Perović, diplomirani pravnik, zamenik načelnika Opštinske uprave Stari grad, dok je za zamenika sekretara imenovan Zoran Đorđević, takođe diplomirani pravnik i sekretar Skupštine opštine Stari grad.

Odbornici Skupštine opštine većinom glasova usvojili su izveštaj o radu Skupštine i njenih radnih tela, zatim izveštaj o radu predsednika opštine i Opštinskog veća, Opštinske uprave i Javnog pravobranilaštva.Većinom glasova usvojeni su i finansijski izveštaji o poslovanju Javnog preduzeća „Poslovni prostor opštine Stari grad“ i SRPC „Milan Gale Muškatirović“.

Predsednica Skupštine opštine Stari grad Mirjana Božidarević upoznala je odbornike sa izjavom odbornika Aleksandra Samardžića u kojoj on navodi da je bio samo pridruženi član odborničke grupe političke stranke Nova Srbija i da to više nije.