AKCIJA „TREĆACI ONLAJN“: OPŠTINA POKLONILA 582 TABLET-RAČUNARA UČENICIMA TREĆIH RAZREDA.

Gradska opština Stari grad desetu godinu za redom sprovodi akciju „Trećaci onlajn“ i svakoj učenici i svakom učeniku trećeg razreda osnovnih škola na Starom gradu poklanja tablet-računar.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine se podela ne vrši u školama, nego počev od ponedeljka 15. juna roditelji učenika trećih razreda starogradskih škola preuzimaju tablet-računare u Kontakt centru opštine, radnim danima od 9 do 18 časova.

„Informatička pismenost i digitalizacija za nas nisu slova na papiru, nego osnovna potreba i pravo svakog deteta. Zbog toga, nismo odustali od ideje da svaki devetogodišnjak na našoj opštini ima sopstveni prozor u digitalni svet. Znamo da su se današnji klinci rađali okruženi pametnim telefonima i tač skrinovima, kao i da već umeju da ih koriste, ali i znamo da u ovom uzrastu stiču interesovanja i sposobnosti da ih upotrebljavaju ne samo radi igranja i zabave, već i radi učenja i istraživanja”, rekao je predsednik GO Stari grad Marko Bastać poželevši trećacima da poklone koriste pametno, sigurno i u zdravlju!

Na Starom gradu 2020. ima 582 trećaka, a opština jee zaključno s ovom godinom trećacima podelila 3.271 netbuk i 1.576 tablet-računara.