AKCIJA „STARI GRAD KAO NOV”

Akcija prolećnog uređenja opštine pod nazivom „Stari grad kao nov” održaće se od 6. do 12. aprila i uključiće sva javna i komunalna preduzeća, građane, preduzetnike i pravna lica.
– Prolećno komunalno uređenje, čišćenje i ulepšavanje naše opštine ujedno je i priprema grada za nastupajuće praznike, Dana opštine, Dane Beograda, Uskrsa, kao i velikih sportskih manifestacija koje nas očekuju, od aprilskog Beogradskog maratona, ATP turnira do Univerzijade. Sve gradske komunalne službe će se dodatno angažovati a ovo je prilika da pozovemo naše sugrađane da se priključe akciji i da daju lični doprinos uređenju svog okruženja, opštine i grada. Opština je uradila postere i liflete kojima je upoznala i pozvala građane da se priključe akciji prolećnog uređenja, a mi bismo voleli da akcija bude trajnog karaktera – rekla je Mirjana Božidarević.
Odeljenje za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Gradske opštine je napravilo plan, odredilo učesnike i napravilo spisak poslova koji će se obaviti. U okviru svojih nadležnosti u akciji će učestvovaće sva javna i komunalna preduzeća a kontrolu i nadzor nad svim aktivnostima obavljaće komunalna gradska i opštinska inspekcija.
U prolećnom uređenju opštine Stari grad učestvovaće Direkcija za puteve, Direkcija za prevoz, JKP „Zelenilo – Beograd”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, EDB „Javno osvetljenje”, JKP „Gradska čistoća”, „Telekom Srbija”, JP „Gradske pijace”, Veterinarska stanica Beograd i JP „Beograd vode”.