AKCIJA „POŠALJITE ČESTITKU PRIJATELJSTVA“

Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih praznika, nevladina organizacija „Naša Srbija“ koja pruža pomoć i zaštitu deci, u saradnji sa kompanijom „Štark“, pokrenula je treću godinu zaredom dobrotvornu akciju „Pošaljite čestitku prijateljstva“, pod pokroviteljstvom gospođe Tatjane Tadić, supruge predsednika Srbije. Ovoj akciji pridružila se i opština Stari grad sa 100.000 dinara. Pokrenut je konkurs likovnih radova za ediciju božićnih i novogodišnjih čestitki pod sloganom: „Poklonimo pažnju prijateljima“.

Kao domaća organizacija koja ostvaruje različite programe pomoći deci, posebno podstičući i negujući dečje stvaralaštvo, „Naša Srbija“ je uz pomoć kompanije „Štark“ pokrenula ovu akciju sa ciljem da se prodajom domaćih čestitki, čiji su motivi likovni radovi dece Srbije, sakupe sredstva za sprovođenje programa materijalne i psiho-socijalne podrške i poboljšanje uslova života i odrastanja naših najmlađih.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj akciji, „Naša Srbija“ opremila je parkovima za decu 60 škola i izdvojenih odeljenja u nerazvijenim područjima Srbije, od toga deset na Kosovu i Metohiji. Time je omogućeno da te škole prvi put dobiju ljuljaške, klackalice, penjalice i klupice, kao uređen prostor za igru dece.

„ Prioritet koji je „Naša Srbija“ postavila kao cilj ove akcije upravo je podrška stanovništvu i školama u nerazvijenim opštinama i doprinos sprečavanju odumiranja sela kroz jačanje lokalne zajednice, unapređenjem uslova za život, obrazovanje i igru dece, kako bi ljudi opstali u takvim sredinama. „Naša Srbija“ rukovodi se činjenicom da, ukoliko u nekom selu u Srbiji postoji škola, kao simbol života i budućnosti u nerazvijenim krajevima, to znači da je selo još uvek živo i da postoji nada da će nastaviti da živi, a kroz pomoć školi na najbolji način može se raditi na postizanju kvalitetnijih uslova za život naših najmlađih. Na takvo shvatanje značaja ulaganja u budućnost dece ukazuje i moto „Naše Srbije“: „ Moje bolje sutra“.

„Naša Srbija“ poziva sve ljude dobre volje da se u vreme velikih porodičnih praznika, Božića i Nove godine, uključe u ovu dobrotvornu akciju i kupovinom čestitki pomognu našim najmlađima. Akcija je počela 15. novembra i trajaće do 15. januara 2009.

Čestitke se mogu kupiti u poštama širom Srbije, a mogu se nabaviti i uplatom donacije kod „Naše Srbije““, kaže Sanja Savić iz „Naše Srbije“.