TANGO FEST NA SAVSKOM PRISTANIŠTU

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda, u subotu, 26. juna, od 19 časova na platou Savskog pristaništa (Karađorđeva 6) biće organizovan Beogradski tango maraton. Organizatori su Tango savez Srbije i „Instituto Tango natural”, uz podršku Luke „Beograd”.

Ova manifestacija se održava kao deo siti-brejk ponude Beograda, podrška pozicioniranju Beograda na mapi svetskih tango destinacija i kao deo programa proslave Dana Dunava. Tango okuplja veliki broj pristalica i postao je globalni fenomen zbog koga oni koji ga plešu i koji ga vole obilaze destinacije širom sveta. Beogradska scena godinama ima kvalitetnu energiju, dovoljan broj plesača i mesta za ples da se može smatrati dostojnim kandidatom za prestonicu tanga u ovom delu Evrope. Turistička organizacija Beograda prepoznala je potencijale tanga i, u svrhu turističke promocije grada, inicirala je organizovanje jednodnevne manifestacije posvećene ovom plesu. Luka „Beograd” podržala je ovu inicijativu kojom se promovišu i posebne turističke gradske celine kao što je Savsko pristaniše, koje godišnje poseti preko 50.000 turista. Strani turisti koji budu posetili naš grad kroz nautičko krstarenje Dunavom, moći će da učestvuju u ovoj manifestaciji i na taj način Beograd će još jednom potvrditi da je jedna od zanimljivijih turističkih destinacija u Evropi.

Učesnici Beogradskog tango maratona su predstavnici plesnih klubova Tango Magia, Tango Natural, Koloseum i Aster, koji će ovom prilikom održati i besplatne časove za posetioce. Posebna atrakcija u umetničkom delu programa biće nastup naše poznate violinistkinje i kompozitorke Sonje Kalajić sa prijateljima, koji će izvesti popularne numere velikana ove muzike Karlosa Gardela, Di Sarlia, Astora Piacole, od kojih će neke biti izvedene na testeri. Očekuje se da će prvi Beogradski tango maraton posetiti veliki broj plesača iz zemlje i regiona.