UREĐEN ULAZ U BAJLONIJEVU PIJACU

Radnici JKP „Gradske pijace” popravili su ispred Bajlonijeve pijace oštećenja na trotoaru koja su predstavljala potencijalno opasna mesta za prolaznike i posetioce ove pijace. Iako taj posao nije u nadležnosti ovog gradskog preduzeća, ekipe servisne službe JKP „Gradske pijace” izašle su na teren, a posao je bio završen za jedan dan.

– Ovakve poslove smatramo stalnim zadatkom, jer pored održavanja unutrašnjeg prostora, želimo da uredimo i prilaze pijacama. Na taj način doprinosimo sigurnosti građana, a i okolina izgleda mnogo urednije. Ova pijaca je donekle posebna, jer su njeni kupci uglavnom stariji sugrađani i za njih neravan trotar može predstavljati rizik. Tako ćemo postupati i ubuduće kad god uočimo neku nepravilnost, a uvek smo otvoreni i za sugestije naših posetilaca koji se za svaki problem mogu obratiti domaćinima pijaca – rekla je Marija Bošnjaković, predstavnica za javnost JKP „Gradske pijace”.

Istog mišljenja bili su i sugrađani, kao i prodavci na spoljnoj strani pijace, na ulasku iz ulice Džordža Vašingtona. Radnica u cvećari ispred koje se nalazilo jedno od većih oštećenja kaže da je najveći problem predstavljalo kišno vreme, te je nekoliko puta dolazilo do nezgoda kada se rupe popune vodom. Sada je ipak drugačije i bezbednije, kaže ona, a sa njenim mišljenjem se složila i 60-godišnja sugrađanka, koja sugeriše da ovakve kontrole i akcije treba češće sprovoditi.