Opština Stari grad raspisala je javni poziv za prikupljanje ponuda za montažu tribina i rasvete na teniskim terenima JP SRPC „Milan Gale Muškatirović“, na kojima će se od 2. do 10. maja održati prvi srpski ATP turnir – „SERBIA OPEN“. Ivan Mladenović, vodeći projektant iz firme „Grading SS“, koja je glavni izvođač radova, kaže da će grubi građevinski radovi biti završeni do 12. aprila, kada na red dolaze i radovi na uređenju podloge i enterijera u pomoćnoj zgradi.
– Projektom je predviđeno da izgradimo deset teniskih terena i još jedan objekat. Taj objekat je završen a ostali su samo radovi na njegovim instalacijama, za šta je takođe zadužena naša firma. To će sve biti gotovo do 12. aprila – istakao je arhitekta Mladenović.
Prema projektu u objektu uz centralni teren predviđeni su sadržaji prilagođeni sportistima, novinarima i VIP zvanicama. Prema rečima Ivana Mladenovića, u njemu će se naći tuševi i svlačionice za sportiste, doping kontrola, pres centar, kancelarije i restoran. Za završne radove na postavljanju šljake i uređenju enterijera biće zadužena poznata firma iz Milana.
Uporedo, dok traju radovi na izgradnji teniskih terena za „SERBIA OPEN“, JKP „Beograd put“ izvodi radove na izgradnji parkinga oko Centra „Milan Gale Muškatirović“. Parking mesta i prolaz do Savskog keja su već asfaltirani, a do kraja marta očekuje se i asfaltiranje samog prilaza Centru, na kraju Ulice Tadeuša Košćuška.