„ULICA OTVORENOG SRCA” – PONEDELJAK, 1. JANUAR 2024.GODINE – BOGAT PROGRAM ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE SVEČANOSTI

Gradska opština Stari Grad, Turistička organizacija Beograda i Atelje 212 tradicionalno organizuju manifestaciju „Ulica otvorenog srca”, na kojoj Beograđani 1. januara proslavljaju Novu godinu.

Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet će simbolično „otvariti” „Ulicu otvorenog srca”. Iz zgrade pozorišta izaćiće izvođači i započeti svoju tradicionalnu šetnju stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igara u Svetogorskoj ulici, humanog srca.
Otvorena za sve Beograđane i goste našeg grada, „Ulica otvorenog srca” je zamišljena kao proslava solidarnosti, kada se „otvara” humano srce našeg grada, koje će pomoći nekome kome je potrebno. Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, građani i gosti Beograda moći će da otpočnu 2024. godinu na najlepši način!
Muzičko-zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212 i zgrade Opštine Stari grad.

Manifestacija „Ulica otvorenog srca” odavno je prevazišla okvire Starog grada i Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.
Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani” kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

Scena ispred zgrade Opštine Stari grad (Makedonska):

10.00 -12,00 – Be Ge fank zagrevanje, maskote i dečija animacija

PRILOG: BOGAT PROGRAM ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE SVEČANOSTI