ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO STAROGRADSKIH SREDNJOŠKOLACA U KOŠARCI: SPORTSKA GIMNAZIJA PRVA U MUŠKOJ I ŽENSKOJ KONKURENCIJI

Opština Stari grad i Sportski savez Stari grad obnovili su tradiciju školskih sportskih takmičenja. Danas je u sportskoj hali Košarkaškog kluba „Dinamik“ na Dorćolu održano prvenstvo srednjoškolaca u košarci, u kome je učestvovalo 9 muških i 9 ženskih ekipa starogradskih srednjih škola. U obe konkurencije najbolje su bile reprezentacije Sportske gimnazije.

 „Sve škole su se odazvale našem pozivu, a po prvi put su učestvovale i ženske reprezentacije. Dugujemo posebnu zahvalnost KK „Dinamik“ na podršci, jer su nam obezbedili najoptimalnije uslove za takmičenje, kao i Sportskom savezu opštine Stari grad, generalnom sekretaru Mirku Vujoviću, koji je danas bio i sudija, a u tom poslu ima dugogodišnje iskustvo sudeći Surer ligu. Sve pohvale upućujem muškim i ženskim ekipama i njihovim profesorima koji su vodili reprezentacije škola u ovom takmičenju“, poručio je Nedeljko Jovanović, član Veća opštine zadužen za sport i naglasio da je prijatno videti da među srednjoškolcima ima talentovanih pojedinaca koji aktivno treniraju košarku u beogradskim klubovima.

„Prisustvovali smo kvalitetnom takmičenju. Iako su muška i ženska ekipa Sportske gimnazije osvojile prva mesta u obe konkurencije, sve srednjoškolske reprezentacije su pokazale borbenost i kvalitentnu timsku igru. Igralo se 2h15 minuta,  uz poštovanje fer pleja“, ocenio je Mirko Vujović i zahvalio KK „Dinamik“ i opštini Stari grad na podršci u organizaciji ovog takmičenja.

U borbi za treće mesto, u muškoj konkurenciji, košarkaška reprezentacija Matematičke gimnazije pobedila je Vazduhoplovnu akademiju. Najbolji igrač „matematičara“ Đorđe Lazarević kaže da su sve ekipe dobre, ali da je Sportska gimnazija očekivano najkvalitetnija.

„Mi ipak možemo da se sa njima takmičimo u košarci, ali oni sa nama ne mogu u matišu“, poručio je kroz šalu talentovani Đorđe, učenik 3. razreda ove elitne gimnazije i naglasio da je prvenstvo odlično, a organizacija na visokom nivou.

U finalnoj utakmici Sportska gimnazija je pobedila kvalitetne i borbene košarkaše iz „Tesle“.

„Zadovoljan sam takmičenjem i zalaganjem mojih drugara. Danas je Sportska bila bolja. Organizacija je odlična“, izneo je svoje utiske, po nama, najbolji igrač ETŠ „Nikola Tesla“ Pavle Jović, košarkkaš KK „Mladost“.

Centar Sportske, šesnastogodišnji Bogoljub Marković kaže da je bilo zabavno učestvovati na prvenstvu, ali je i pohvalio protivnike u polufinalnoj i finalnoj utakmici.

„Tesla je kvalitetna ekipa. Snažni su i dobro skaču. Zasluženo su drugi. Dobra je i „Matematička. Sve pohvale za organizaciju ovog takmičenja“, poručio je talentovani Bogoljub.

Profesorka Sportske gimnazije Ivana Vico vodila je mušku i žensku ekipu do osvajanja prvih mesta.

„Takmičenje je odlično. Očekivano smo dominirali u obe konkurencije, ali to ne znači da druge škole nisu kvalitetne. Naprotiv, videli smo više talentovanih košarkaša. Najvažnije je da su svi iskazali sportski duh i poštovanje protivnika, kao i da se tokom utakmica niko nije povredio“, ocenila je profesorka Vico i pohvalila opštinu i njen sportski savez za organizaciju takmičenja.

Konačni plasman školskog prvenstva starogradskih srednjoškolaca u košarci u muškoj konkurenciji je: 1. Sportska gimnazija, 2. ETŠ“ Nikola Tesla, 3. Matematička gimnazija 4. Vazduhoplovna akademije. U ženskoj konkurenciji prva je Sportska gimnazija, druga Vazduhoplovna akademija, a treće mesto su osvojile devojke iz Prve beogradske gimnazije.

Podsećamo da su opština i Sportski savez Stari grad prošle nedelje, po prvi put, nakon više od dve decenije, organizovali takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u atletici. Takođe, naša opština je u popularizaciji sporta i bavljenja fizičom kulturom organizovala i niz besplatnih programa za najmlađe Starograđane. Za đake prvake besplatnu školu plivanja, a za najmlađe osnovce do četvrtog razreda besplatnu „Školu sporta“ u SRPC „25. maj“.