DODELJENA OPŠTINSKA NAGRADA „POLICAJAC GODINE“: URUČENE ZAHVALNICE ZA 19 PRIPADNIKA POLICIJSKE STANICE „STARI GRAD“

Predsednik Radoslav Marjanović uručio je danas tradicionalne nagrade opštine Stari grad „Policajac godine“ i zahvalnice za 19 najistaknutijih pripadnika Policijske stanice „Stari grad“, za rezultate postignute u izvršavanju bezbednosnih zadataka i pružanju značajnog doprinosa očuvanju javnog reda i mira, imovine i bezbednosti građana. Svečanom uručenju zahvalnica prisustvovali su načelnik  Policijske stanice „Stari grad“, potpukovnik Radenko Resanović i zamenica načelnika Uprave GO Stari grad Nataša Gavrilović.

Predsednik Marjanović je čestitao dobitnicima na zasluženim nagradama  i naglasio da opština Stari grad želi da se zahvali pripadnicima policije za izuzetno zalaganje, profesionalnost u izvršavanju zadataka i posvećenost očuvanju javnog reda i mira,  ali i da nastavi tradiciju nagrađivanja policajaca.

„Poznato je koliko je važan posao koji radite. Mi znamo da vaš poziv nosi opasnosti i rizike. Naša opština to prepoznaje i poštuje. Opštinski Savet za bezbednost, u čijem radu učestvuje načelnik Resanović, kroz saradnju sa vama i sistemski pristupom, radi na prevenciji u oblasti bezbednosti. Kroz zajedničku saradnju možemo da uradimo mnogo više i ostvarimo značajnije rezultate u pogledu bezbednosti svih naših sugrađana, kao i na očuvanju imovine, javnog reda i mira. Obnovili smo tradiciju dodele ovih priznanja prošle godine i to je tradicija koja će se nastaviti u godinama koje su pred nama jer vi to svakako svojim radom, trudom i posvećenošću zaslužujete”, istakao je Radoslav Marjanović i poručio da će policajcima  koji čuvaju javni red i brinu o bezbednosti na prostoru Beogradske tvrđave uskoro dobiti i električne trotinete, koje je obezbedila opština.

Starogradska policijska stanica je po rezulatima tokom 2023. godine jedna od najuspešnijih policijskih stanica u Gradu Beogradu. Načelnik PS „Stari grad“ potpukovnik Radenko Resanović, zahvalio se predsedniku Marjanoviću u ime svih zaposlenih i nagrađenih policajaca i  istakao da je saradnja sa opštinom Stari grad proteklih godina na visokom nivou, što je rezutiralo povećanjem bezbednosti svih građana u lokalnoj zajednici  i naglasio da je opštinska nagrada „Policajac godine“ veliki podstrek i priznanje za sve službenike starogradske policijske stanice.

Podsećamo da je opština Stari grad je u novembru 2020. godine obrazovala Savet za bezbednost sa ciljem da se sistemski i u saradnji sa drugim nadležnim organima pruži stručna pomoć na prevenciji i poboljšanju bezbednosti u lokalnoj zajednici. Konstituisanje Saveta doprinelo je unapređivanju saradnje opštine i policije, što je rezultiralo stvaranjem bezbednijeg okruženja za sve građane. Gradska opština Stari grad i Policijska stanica „Stari grad“, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečji dani“, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbednost u saobraćaju i JP „Beogradska tvrđava“, organizovali su i sproveli dve edukativne akcije „Policija u zajednici“, uz Smotru organizacionih jedinica MUP-a, u kojoj je učestvovalo preko 1000 mališana i predškolaca iz starogradkih vrtića.

Predsednik Radoslav Marjanović je nakon dodele zahvalnicima svim pripadnicima PS „Stari grad“ i njihovim porodicama poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike