TURNIR „SPORT U POLICIJI“: ODBOJKAŠI ŽANDARMERIJE U FINALU SAVLADALI EKIPU BEOGRADSKE INTERVENTNE JEDINICE

Završno takmičenje u odbojci Policijske uprave za grad Beograd, u okviru projekta „Sport u policiji“, održano je u Sportskom centru „Šumice“, gde je u finalnoj utakmici mešovita ekipa Odreda žandarmerije Beograd pobedila Interventnu jedinicu Beograd rezultatom 2:1, u setovima.

Finalnoj utakmici i dodeli priznanja najboljim odbojkaškim ekipama, koje su činile i po dve pripadnice lepšeg pola, prisustvovali su generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, član Veća opštine Stari grad Nedeljko Jovanović i Mirko Vujović, sekretar Saveza sportova Stari grad i glavni organizator ovog takmičenja.

Član Veća opštine Stari grad Nedeljko Jovanović je ocenio da je inicijativa da se promoviše sport među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova odlična ideja i istakao da su opština Stari grad i Savez sportova opštine Stari grad preuzeli najznačajniji deo organizacije ovog sportskog takmičenja pripadnika Policijske uprave za grad Beograd.

„Do sada smo organizovali takmičenje u malom fudbalu, basketu „tri na tri“ i odbojci. Pilot projekat je potvrdio da je „Sport u policiji“ odlična ideja. Očekujemo da će se MUP potruditi da ovo postane tradicionalni turnir na kome će se svake godine okupiti veliki broj naših policajaca sportista“, rekao je Nedeljko Jovanović i posebno se zahvalio koordinatoru takmičenja Mirku Vujoviću, sekretaru Saveza sportova Starog grada, na saradnji i ogromnom trudu da se ovo takmičenje uspešno organizuje u Beogradu.

Turnir „Sport u policiji“ zajednički je projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Sportskog saveza Srbije, koji za cilj ima popularizaciju sporta u policiji. Pilot projekat obuhvata takmičenje policajaca sportista u kolektivnim i individualnim disciplinama – mali fudbal, odbojku, košarku, atletske discipline, džudo i basket „tri na tri“. Odred žandarmerije Beograd se pokazao kao najuspešnija sportska ekipa glavnog grada osvojivši prva mesta u futsalu, basketu „tri na tri“ i odbojci. Završno takmičenje i smotra najuspešnijih policijskih uprava iz šest regiona Srbije biće održani u septembru u Vrnjačkoj Banji.