SASTANAK AKTIVA DIREKTORA STAROGRADSKIH OSNOVNIH ŠKOLA I RUKOVODSTVA OPŠTINE: INVESTICIONA ULAGANJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA ZA 2023. GODINU

U OŠ „Drinka Pavlović“ održan je sastanak aktiva direktora sedam osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Stari grad: OŠ „Kralj Petar Prvi“, OŠ „Skadarlija“, OŠ „Braća Baruh“, OŠ „Mihailo Petrović Alas“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Drinka Pavlović“ i OŠ „Dragan Kovačević“.

Sastanku su prisustvovali i predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović, zamenik predsednika Aleksandar Todorović, član Veća opštine Nedeljko Neđa Jovanović, kao i rukovodioci dva opštinska odeljenja, Vesna Janković, rukovodilac Odeljenja ua budžet i finansije, i Bojan Bojić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i projekte razvoja.

Povod za organizaciju sastanka aktiva direktora osnovih škola i opštinskog rukovodstva bila su investiciona ulaganja opštine u osnovne škole za tekuću 2023. godinu, budući da je unapređenje kvaliteta ambijenta u kojem se obrazuju starogradski školarci jedan od prioriteta u radu Gradske opštine Stari grad.

„Za ovu godinu iz budžeta opštine izdvojeno je ukupno 36 miliona dinara za sve starogradske osnovne škole. Ukoliko iznosi za radove budu veći, dodatna sredstva će obezbediti Gradski sekretarijat za obrazovanje i Ministarstvo prosvete. Gradska opština Stari grad i za sledeću budžetsku godinu priprema detaljan programski budžet, a u saradnji sa direktorima osnovnih škola, u Strategiju razvoja opštine uvrstićemo sve neophodne radove i potrebe naših škola u cilju da pomognemo što kvalitetnijem obrazovanju naših najmlađih sugrađana. S obzirom na to da budžet opštine nije veliki, za ovu godinu smo za svaku školu izdvojili po četiri miliona dinara, a novac će biti utrošen prema prethodno utvrđenom planu“, rekao je na sastanku sa direktorima osnovnih škola predsednik Radoslav Marjanović, koji je podsetio da je Gradska opština Stari grad u prethodnoj godini iz budžeta izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju i uređenje dvorišta starogradskih vrtića koja se nalaze u okviru Predškolske ustanove „Dečji dani“.

Novcem iz budžeta opštine za investiciona ulaganja u tekućoj godini u  OŠ „Skadarlija“ biće postavljen novi video-nadzor, a kompletno će se rekonstuisati i školsko dvorište. U OŠ „Kralj Petar Prvi“ takođe će se ove godine izvoditi radovi na uređenju školskog dvorišta.

U OŠ „Mihailo Petrović Alas“ biće izvedeni radovi na sanaciji i zameni podnih keramičkih pločica u prizemlju škole, dok će u OŠ „Vuk Karadžić“ biti zamenjen školski nameštaj, klupe i stolice, parket u svečanoj sali i podne obloge u učionicama, kao i popravka postojećeg video nadzora, a u OŠ „Dragan Kovačević“ biće sanirana kišna kanalizacija u dvorištu škole prema Šafarikovoj ulici.

U Osnovnoj školi „Braća Baruh“ biće rekonstruisano i asfaltirano kompletno školsko dvorište, što je najveće ulaganje u odnosu na sve ostale škole, budući da je ova investicija vredna 11.933.000 dinara.

Dvorište će biti renovirano i u OŠ „Drinka Pavlović“, gde će biti postavljene i nove klupe za sedenje. Reč je o dvorištu iza škole, prema Kondinoj ulici, koje koriste kako učenici i nastavnici za održavanje časova fazičkog vaspitanja, tako i mnogobrojni građani opštine koji na tom mestu provode vreme sa svojom decom.