PET MEDALJA IZ MENTALNE ARITMETIKE: TARA LUKIĆ JE MALAC GENIJALAC SA STAROG GRADA

Desetogodišnja Starograđanka Tara Lukić, učenica četvrtog razreda OŠ „Kralj Petar Prvi“ i polaznica škole mentalne aritmetike „Malac genijalac“, do sada je osvojila pet medalja iz mentalne aritmetike, učestvovala na Olimpijadi i gradskim takmičenjima iz ove matematičke oblasti. Tara, kao i mnogobrojni njeni drugari, od prošle godine ima priliku da zahvaljujući svojoj opštini Stari grad besplatno pohađa školu mentalne aritmetike „Malac genijalac“, popularnu među decom školskog uzrasta koja su nadarena za matematiku.

„Ponosni smo što je Tara ostvarila ovakve uspehe i zbog toga joj od srca čestitamo. Ponosni smo i na ostale polaznike koji su uspešno završili prethodni ciklus časova u školi „Malac genijalac“. U sledećem ciklusu dupliraćemo broj dece koji će pohađati ovu školu. Važno je da opština podrži dobre primere i da promoviše vrednosti koje takve aktivnosti nose sa sobom“, rekao je Dušan Petrić, predsednik Skupštine GO Stari grad, koji je u opštini ugostio Taru i njene ponosne roditelje.

Besplatne časove u školi „Malac genijalac“ Gradska opština Stari grad obezbedila je u okviru programa „Stari grad misli na tebe“, a osim matematike, za decu školskog uzrasta organizovane su brojne besplatne sportske i kreativne aktivnosti.

Od početka školske godine, u školi „Malac genijalac“ besplatne časove mentalne aritmetike pohađa dvadeset učenika sa opštine, dok će se u narednom, prolećnom ciklusu programa namenjenim deci školskog uzrasta, broj mesta povećati na čak četrdeset. Takođe, trajanje programa u novom ciklusu produženo je sa tri na devet meseci kako bi našim mališanima omogućili kontinuitet u učenju.