PROGRAM ULICE OTVORENOG SRCA – 1. JANUAR 2022. GODINE TAČNO U PODNE!

Tradicionalno, kao i svake godine Beograđani će i ovog 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na „Ulici otvorenog srca“, u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“ kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije i ove godine „Ulica otvorenog srca“ biće posvećena projektu „Doktori klovnovi“, koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti „Ulice otvorenog srca” postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Projekat Doktori klovnovi pokrenula je 2003. godine organizacija „The Brdge of Life” (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Muzičko- zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda i opštine Stari Grad.

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, Gradska opština Stari grad, Pozorište Atelje 212 u saradnji sa JKP Gradske pijace.

PROGRAM:

PJACETA ATELJEA 212

12.00 Svečano otvaranje

12.05 Dečiji hor “Čarolija”, Leontina i gosti (muzički blok)

12.10 Mali vatromet koji simbolično  označava početak „Ulice otvorenog srca“

GLAVNI PROGRAM

12.15 Dečiji hor “Čarolija”, Leontina i gosti

12.30 Orkestar „Otvoreno srce“

12.45 Glumci/ pevači: Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Antonije Tubić, Jelena Gavrilović

13.00 Koncert Vokalna radionica “Bistrik”

13.20 Glumci/ pevači: Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Antonije Tubić

13.40 Koncert “Muzički čarobnjaci”, muzika iz Diznijevih crtanih filmova (FMU)

14.10 Ulični svirači

14.30 Orkestar „Otvoreno srce“

15.00 Duvački orkestar

SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD

11.00 DJ  „Bege Fank“

12.30 Teatar “Mimart”

13.00 Lutkarska predstava pozorišta “Pinokio”

13.15 Mađioničar

13.30 Duvački orkestar

14.00  Teatar “Mimart”

14.30 Ulični svirači

15.00 Mađioničar

Humanitarnoj manifestaciji „Ulica otvorenog srca“ SP „Lasta“ će se priključiti besplatnim vožnjama na relaciji Trg Slavija – Trg Republike – Trg Slavija, brendiranim dabl deker autobusom namenjenim za panoramsko razgledanje grada. Besplatne vožnje biće realizovane u periodu od 12 do 14 časova, a nakon toga, SP „Lasta“ poziva sve goste naše prestonice da se pridruže na redovnom razgledanju grada od 16 časova na srpskom i engleskom jeziku, gde će u toku vožnje, u trajanju od 90 minuta obići sve najistaknutije znamenitosti našeg grada.