ПРОГРАМ УЛИЦЕ ОТВОРЕНОГ СРЦА – 1. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ ТАЧНО У ПОДНЕ!

Традиционално, као и сваке године Београђани ће и овог 1. јануара прославити Нову годину са својим драгим гостима и пријатељима, комшијама и суграђанима на „Улици отвореног срца“, у улици која их позива да сви заједно у Новој години помогну од срца онима којима је помоћ најпотребнија.

Настала је пре пола века у „Српској кафани“ када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашењег дружења настао је празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост. Од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација града Београда, кроз коју прође преко 100.000 људи.

Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције и ове године „Улица отвореног срца“ биће посвећена пројекту „Доктори кловнови“, који помажу малишанима да лакше поднесу боравак у болницама. Куповином и ношењем кловновског носа сви Београђани и гости „Улице отвореног срца” постаће део хуманитарне акције која болесној деци доноси наду, радост и враћа осмех на лице најмлађим становницима Србије. Пројекат Доктори кловнови покренула је 2003. године организација „The Brdge of Life” (Мост живота), а званично га је одобрило и препоручило Министарство здравља Србије.

Музичко- забавни програм ће се изводити испред Атељеа 212, Радио Београда и општине Стари Град.

Организатори ове манифестације су Град Београд, Туристичка организација Београда, Градска општина Стари град, Позориште Атеље 212 у сарадњи са ЈКП Градске пијаце.

ПРОГРАМ:

ПЈАЦЕТА АТЕЉЕА 212

12.00 Свечано отварање

12.05 Дечији хор “Чаролија”, Леонтина и гости (музички блок)

12.10 Мали ватромет који симболично  означава почетак „Улице отвореног срца“

ГЛАВНИ ПРОГРАМ

12.15 Дечији хор “Чаролија”, Леонтина и гости

12.30 Оркестар „Отворено срце“

12.45 Глумци/ певачи: Душан Свилар, Ђорђе Крећа, Антоније Тубић, Јелена Гавриловић

13.00 Концерт Вокална радионица “Бистрик”

13.20 Глумци/ певачи: Душан Свилар, Ђорђе Крећа, Антоније Тубић

13.40 Концерт “Музички чаробњаци”, музика из Дизнијевих цртаних филмова (ФМУ)

14.10 Улични свирачи

14.30 Оркестар „Отворено срце“

15.00 Дувачки оркестар

СЦЕНА ИСПРЕД ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

11.00 DJ  „Bege Fank“

12.30 Театар “Мимарт”

13.00 Луткарска представа позоришта “Пинокио”

13.15 Мађионичар

13.30 Дувачки оркестар

14.00  Театар “Мимарт”

14.30 Улични свирачи

15.00 Мађионичар

Хуманитарној манифестацији „Улица отвореног срца“ СП „Ласта“ ће се прикључити бесплатним вожњама на релацији Трг Славија – Трг Републике – Трг Славија, брендираним дабл декер аутобусом намењеним за панорамско разгледање града. Бесплатне вожње биће реализоване у периоду од 12 до 14 часова, а након тога, СП „Ласта“ позива све госте наше престонице да се придруже на редовном разгледању града од 16 часова на српском и енглеском језику, где ће у току вожње, у трајању од 90 минута обићи све најистакнутије знаменитости нашег града.