PREDSEDNIK RADOSLAV MARJANOVIĆ: POLAZAK U ŠKOLU JE VELIKI DOGAĐAJ U ŽIVOTU SVAKOG DETETA I RODITELJA – OPŠTINA OBEZBEDILA 570 POKLONA DOBRODOŠLICE ZA SVE ĐAKE-PRVAKE

Povodom početka nove školske godine Gradska opština Stari grad je poklonila 570 ranaca dobrodošlice đacima – prvacima za srećan polazak u školu u svih sedam starogradskih osnovnih škola.

Najmlađe osnovce je prvog dana školovanja u klupama dočekao ranac sa pernicom punom bojica i flomastera, sa lenjirima, temperama, vodenim bojicama, četkicama i futrolama za blok, plastelinom, šestarima, rezačima, gumicama, grafitnim olovkama, kao i  vaučer za posetu  „Muzeju iluzija”, koji je prvacima polklonio ovaj  popularni starogradski muzej.

Dobrodošlicu i srećan polazak u školu đacima prvacima su, nakon priredbi koje su za nove drugare pripremili stariji osnovci, poželili predsednik opštine Radoslav Marjanović i njegovi neposredni saradnici.

„U  starogradske osnovne škole krenulo je 570 prvaka za koje je opština Stari grad tradicionalno pripremila prigodne poklone za srećan, veseliji i bezbrižniji polazak u školu. Kako je prvi septembar veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, naša želja je da mališanima prvi školski dan ostane u trajnom sećanju! U poklon – račnevima dobrodošlice nalazi se potreban pribor koji će prvaci koristiti u prvim školskim danima.Takođe, u saradnji sa gradom za sve osnovce i srednjoškolce obezbeđeno je 4.459 besplatnih udžbenika. Briga o školama i učenicima je prioritet u našem radu, i to ćemo nastaviti i u buduće, jer je stvaranje lepših i boljih uslova za bezbednije i sigurnije učenje i druženje dece na Starom gradu naš primarni cilj i zato će opština nastaviti da kontinuirano pomaže sve starogradske škole“, istakao je predsednik Radoslav Marjanović povodom početka školovanja nove generacije najmlađih starogradskih osnovaca.

Osim prigodnih poklona, opština je za prvake, kao i za sve starogradske osnovce organizovala i brojne besplatne vanškolske aktivnosti, kao što su škola sporta, kreativne i edukativne radionice.

„Opština Stari grad će kroz svoje besplatne programe uraditi sve ono što je potrebno da vreme izvan školskih klupa deca provedu u druženju i zdravom okruženju. Takođe, želimo da na taj način pomognemo i rasteretimo kućne budžete roditelja, ali i da doprinesemo boljem životu svih naših sugrađana na Starom gradu“, poručio je  povodom početka nove školske godine prvacima, njihovim starijim drugarima, roditeljima i školskim kolektivima sedam starograskih osnovnih škola, predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.