ПРЕДСЕДНИК РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ: ПОЛАЗАК У ШКОЛУ ЈЕ ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ У ЖИВОТУ СВАКОГ ДЕТЕТА И РОДИТЕЉА – ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА 570 ПОКЛОНА ДОБРОДОШЛИЦЕ ЗА СВЕ ЂАКЕ-ПРВАКЕ

Поводом почетка нове школске године Градска општина Стари град је поклонила 570 ранаца добродошлице ђацима – првацима за срећан полазак у школу у свих седам староградских основних школа.

Најмлађе основце је првог дана школовања у клупама дочекао ранац са перницом пуном бојица и фломастера, са лењирима, темперама, воденим бојицама, четкицама и футролама за блок, пластелином, шестарима, резачима, гумицама, графитним оловкама, као и  ваучер за посету  „Музеју илузија”, који је првацима полклонио овај  популарни староградски музеј.

Добродошлицу и срећан полазак у школу ђацима првацима су, након приредби које су за нове другаре припремили старији основци, пожелили председник општине Радослав Марјановић и његови непосредни сарадници.

„У  староградске основне школе кренуло je 570 првака за које је општина Стари град традиционално припремила пригодне поклоне за срећан, веселији и безбрижнији полазак у школу. Како је први септембар велики догађај у животу сваког детета и родитеља, наша жеља је да малишанима први школски дан остане у трајном сећању! У поклон – рачневима добродошлице налази се потребан прибор који ће прваци користити у првим школским данима.Такође, у сарадњи са градом за све основце и средњошколце обезбеђенo je 4.459 бесплатних уџбеника. Брига о школама и ученицима је приоритет у нашем раду, и то ћемо наставити и у будуће, јер је стварање лепших и бољих услова за безбедније и сигурније учење и дружење деце на Старом граду наш примарни циљ и зато ће општина наставити да континуирано помаже све староградске школе“, истакао је председник Радослав Марјановић поводом почетка школовања нове генерације најмлађих староградских основаца.

Осим пригодних поклона, општина је за прваке, као и за све староградске основце организовала и бројне бесплатне ваншколске активности, као што су школа спорта, креативне и едукативне радионице.

„Општина Стари град ће кроз своје бесплатне програме урадити све оно што је потребно да време изван школских клупа деца проведу у дружењу и здравом окружењу. Такође, желимо да на тај начин помогнемо и растеретимо кућне буџете родитеља, али и да допринесемо бољем животу свих наших суграђана на Старом граду“, поручио је  поводом почетка нове школске године првацима, њиховим старијим другарима, родитељима и школским колективима седам старограских основних школа, председник општине Стари град Радослав Марјановић.