POSTIGNUT DOGOVOR OPŠTINE STARI GRAD, GRAĐANA I DIREKCIJE: U SOLUNSKOJ NEĆE BITI SEČE DRVEĆA I UKIDANJA PARKING MESTA, ZAVRŠAVAJU SE TROTORI U DRAČKOJ

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović je danas,  gostujući u jutarnjem programu Televizije Studio B, potvrdio da je opština, povodom opravdanih zahteva građana Solunske ulice, postigla dogovor sa  Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se obustave dalji radovi u ovoj ulici koji su podrazumevali seču drveća i ukidanje parking mesta.

Ujedno, to je sprovođenje dogovorenog sa sastanka rukovodstva naše opštine sa upravnicima i predstavnicima stambenih zajednica iz ovog kraja Starog grada, koji je održan u nedelju 13. juna ove godine.

„Kada govorimo o Solunskoj ulici stvar je  jasna. Obratili su nam se upravnici stambenih zajednica iz Solunske 25 do 38. Nakon sastanka na kome su izneti opravdani zahtevi naših građana stupili smo u kontakt sa Gradskom građevinskom direkcijom i zatražili da se dalji radovi u ovoj ulici, koji podrazumevaju seču drveća i ukidanje parking mesta zaustave“, izjavio je  predsednik Marjanović i objasnio da opština Stari grad nije izvođač ovih radova.

Trenutno se, nakon  dogovora opštine i Direkcije za građevinsko zemljište, sprovode formalno pravne procedure obustavljanja radova u Solunskoj ulici.

„Sa Direkcijom je dogovoreno da se svi radovi na trotoarima u Dračkoj ulici završe, i da se potom javno gradilište zatvori. U ovoj ulici je zamenjena dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža, a postavljena je i nova asfaltna podloga“, objasnio je Marjanović i naglasio da u Solunskoj „neće biti seče drveća i ukidanja parking mesta koja je bila planirana prvobitnim projektom iz 2019. godine“.

„To je zajednički dogovor opštine Stari grad i Grada Beograda. Građani Starog grada uvek mogu da se uvek oslone na svoju opštinu i da institucionalno kroz direktnu i otvorenu komunikaciju rešavaju probleme sa kojima se susreću“, naglasio je predsednik Radoslav Marjanović.

Na donjem Dorćolu je u prethodnih nekoliko meseci opština Stari grad je zajedno sa Gradom Beogradom izgradila novi parking u Dubrovačkoj 22,  sa 34 nova parking mesta kao i potpuno tri nova dečija igrališta – u Despota Đurđa, na uglu Dubrovačke i Solunske ali i u Pančićevoj ulici.

Podsećamo da je zaštita životne sredine strateški interes opštine Stari grad. Na Dunavskom keju su zasađeni novi drvoredi, a nestrpljivo se očekuje i početak izgradnje  „Linijskog parka“ koji će ovaj kraj Starog grada potpuno transformisati u veliku zelenu oazu sa brojnim sportsko-rekreativnim i kulturnih sadržajima.

„Na zaštiti životne sredine ćemo insistirati i u budućnosti.Verujemo da zajednička saradnja svih nivoa vlasti može da doprinese boljem kvalitetu života svih građana“, poručio je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.