POLICIJA U ZAJEDNICI – DRUŽENJE MALIŠANA SA PRIPADNICIMA POLICIJE

Gradska opština Stari grad i Policijska stanica „Stari grad“, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečji dani“, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbednost u saobraćaju i JP „Beogradska tvrđava“ organizovali su drugu po redu edukativnu Smotru organizacionih jedinica MUP-a za preko 400 mališana i predškolaca iz starogradkih vrtića.

Predškolci su zajedno sa svojim vaspitačima, uz policijske stručne vodiče iz PS Stari grad, upoznali njihove uniformisane kolege iz različitih policijskih službi – motorne saobraćajne policije, interventne brigade, konjičke jedinice MUP-a, a najveće oduševljenje bili su policijski psi koje su deca mazila.

Današnjoj smotri prisustvovali su predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović sa saradnicima, direktorka starogradske Predškolske ustanove ,,Dečji dani“ Sanja Lazović, direktor JP „Beogradska tvrđava“, načelnik PS Stari grad Radenko Resanović, kao i pripadnici policijske patrole iz Kine koji borave u Srbiji.

Predsednik Gradske opštine ponovio je da ova opština ima izuzetnu saradnju sa Policijskom stanicom Stari grad u okviru Saveza za bezbednost koji je formiran 2020. godine.

„Jedna od mnogobrojnih zajedničkih aktivnosti koju sprovodimo sa PS Stari grad jeste i ova manifestacija koja se održava drugu godinu zaredom i koja ima za cilj da decu predškolskog uzrasta upozna sa različitim odeljenjima i jedinicama MUP-a i da razvije odnos poverenja prema policiji“ istakao je Marjanović i dodao da je cilj Gradske opštine Stari grad da zajedno sa pripadnicima PS Stari grad omogući bezbedno okruženje za sve sugrađane, a posebno najmlađe.

Na današnjoj smotri jedinica MUP-a učestvovali su pripadnici Uprave policije, Uprave Saobraćajne policije, Posebna i Interventna brigada, Vatrogasno splasilačka brigada, Crveni krst Stari grad i Republička agencija za bezbednost u saobraćaju.

Pogledajte video prilog sa druženja mališana i policajaca OVDE