NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA KORISNIKE DNEVNOG BORAVKA ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU NA STAROM GRADU

Zamenica predsednika Skupštine opštine Stari grad Nevena Dodić i sekretar Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Grada Beograda Nemanja Šegrt posetili su danas Dnevni boravak na opštini Stari grad, koji se nalazi u ulici Kneza Miloša broj 4.

Na prigodnom prijemu, u nedavno rekonstruisanim prostorijama boravka, Nevena Dodić je rukovodiocu Ivani Mladenović i korisnicima poželela srećnu i uspešnu Novu godinu i nastupajuće božićne praznike, i u ime opštine Stari grad predala 26 novogodišnjih poklon paketića namenjenih korisnicima ovog dnevnog boravka.

Nevena Dodić je tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog rekonstrukcije prostorija dnevnog boravka na Starom gradu.

„Opština Stari grad odgovorno brine o svim svojim sugrađanima, a posebnu pažnju posvećuje osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju. Nadamo se da ćemo u narednom periodu nastaviti uspešnu saradnju sa gradskim sekretarijatom za socijalnu zaštitu kako bismo obezbedili najbolje uslove, kako za korisnike ove ustanove, tako i za zaposlene“, naglasila je Nevena Dodić i upoznala prisutne sa manifestacijom „Starogradska zima“, koja se po prvi put ove godine održava na Starom gradu, i u okviru koje je preko tri hiljade  starogradskih mališana, uzrasta do 15 godina, obradovano novogodišnjim paketićima.

Diplomirani defektolog Ivana Mladenović se u ime korisnika zahvalila opštini Stari grad pa poklonima, pažnji i na dosadašnjoj saradnji.

„Ovde dnevno boravi 26 korisnika, koji su kategorisani kao laka, umerena ili višestruka ometenost, a imamo i osobe sa autizmom. Uslovi su nam zahvaljujući nedavnoj rekonstrukciji  – odlični! Ima dve prostorije za matični boravak, kreativnu radionicu, sobu za rekreaciju, senzornu sobu i naravno, trpezariju“, izjavila je rukovodilac Dnevnog boravka i dodala da je na njihov svakodnevni rada, na žalost, uticala epidemija korona virusa.

Prostorije Dnevnog boravka, u ulici Kneza Miloša 4 potpuno su obnovljene, proširene i opremljene. Urađena je kompletna zamena podova, krečenje, zamena dotrajalih elektroinstalacija, kao i farbanje unutrašnje i spoljašnje stolarije.

Zahvaljujući ovim radovima, čija je ukupna vrednost iznosila oko dva miliona dinara, 26 korisnika, a zaposleni danas imaju neuporedivo bolje uslove rad u Dnevnom boravku dece i omladine ometene u razvoju na Starom gradu.