AKCIJA “ZA ZELENIJI BEOGRAD”: IZABRANI NAJLEPŠE UREĐENI PROSTORI NA OPŠTINI STARI GRAD

Gradska opština Stari grad i ove godine je učestvovala u tradicionalnoj akciji „Za zeleniji Beograd“, koju na nivou glavnog grada organiuzuje JKP „Zelenilo – Beograd“. Ciljevi akcije, koja se održava u svih deset gradskih opština, su razvijanje ekološke svesti, promovisanje kulture življenja i očuvanje zelenih površina u našem gradu.

U kategoriji najlepše zelene površine oko stambene zgrade, gde se udruživanjem stanara kreiraju divne zelene oaze za odmor, prvo mesto pripalo je dvorištu u Dobračinoj 56a (upravnik Mirko Mihajlović). Na drugom mestu je dvorište u Bulevaru despota Stefana 45 (upravnik Jakša Vukašinović), dok je treće mesto zauzela zelena površina u Ulici Vase Čarapića 24 (upravnik Miroslav Živković).

Za najlepšu zelenu površinu ispred poslovnih objekata, koji doprinose ukupnoj lepoti opštine Stari grad, proglašen je prostor o kojem se brine opštinski Centar za socijalni rad u Gospodar Jevremovoj ulici broj 19a, dok je drugo mesto pripalo Udruženju filmskih umetnika Srbije na Terazijama 26.

U kategoriji za najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta proglašena bašta kafića „Ljutić“ u Stevana Sremca 11.

Najlepši balkon Starog grada nalazi se u Kneza Sime Markovića 9, a o različitim dekorativnim i zelenim biljkama se godinama brine Starograđanka Stana Krčmar Naumović.

Pobednik za najuređenije dvorište predškolske ustanove je vrtić „Lipa“ u Solunskoj ulici 19, koje je nedavno obnovljeno u saradnji Grada Beograda i opštine Stari grad.

Pobednici opštinskog takmičenja od matične opštine Stari grad dobili su specijalne plakete i saksije sa ukrasnim šimširima i magnolijama, a dalje će  učestvovati u nadmetanju za najuređenije zelene površine na nivou grada Beograda.

Završna svečanost na nivou grada tradicionalno će biti održana u bašti JKP „Zelenilo – Beograd“ na Malom Kalemegdanu.