ZELENA OAZA NA KOPITAREVOJ GRADINI

U sklopu opredeljenja Opštine da doprinese unapređenju ukupnog kvaliteta života na Starom gradu, završena je rekonstrukcija zelenih površina naskveru Kopitareva gradina. Odlukom Veća GO Stari grad urađen je projekat rekonstrukcije a sredstva za radove koji su procenjeni na oko 3,9 miliona dinara, obezbedila je GO Stari grad.

– Starograđani i njihova deca dobili su nov, oplemenjeni zeleni prostor, pravi kutak za odmor i igru u srcu grada. Sigurni smo da su zadovoljni i da će nam pomoći da se proširi ideja o lepoti življenja u sredini koja vodi računa o zajedničkim i javnim prostorima – kažu u opštini Stari grad.

Podsećamo da je krajem aprila prošle godine, zahvaljujući Gradu, opštini Stari grad i „Agrobanci“, nekadašnji betonski plato u Sremskoj ulici pretvoren je u malu oazu prirode u centru grada, i tako postao model za stvaranje “zelenih urbanih površina“. GO Stari grad će, pored Kopitareve gradine, na sličan način urediti još nekoliko lokacija na Starom gradu – u Mike Alasa 10-12, Visokog Stevana 5-7, ozelenjavanje Čumićevog sokačeta, a sredinom maja počeće obnova parka kod restorana “Proleće”. Odlukom Veća već je pokrenut postupak izrade projekta za obnovu navedenih prostora.