ZAVRŠENA STAROGRADSKA ZIMA: VELIKI BROJ PROGRAMA I POKLONA ZA NAJMLAĐE STAROGRAĐANE

Druga po redu manifestacija Starogradska zima ove godine zvanično je počela 15. decembra u Skadarliji, ispred kuće Đure Jakšića,  gde su koncert održali učenici Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ i članovi vokalne akapela grupe Famos. U danima koji su usledili, Gradska opština Stari grad, u saradnji sa mnogobrojnim partnerima, organizovala je na tri lokacije različite programe koji su okupili mnogobrojne posetioce – decu, porodice, mlade, stare i sve dobro raspoložene komšije!

Novogodišnji program za mališane startovao je u utorak, 20. decembra, u svečanoj sali opštine Stari grad, a čitav dan bio je rezervisan za druženje sa Deda Mrazom, nakon čega su najmlađi imali priliku da sa svojim roditeljima uživaju u koncertu i pozorišnoj predstavi za decu. Nedelju dana kasnije u Gradskoj opštini Stari grad počela je podela novogodišnjih paketića, gde su roditelji preuzimali poklone za svoje mališane. Naša opština je za novogodišnje i božićne praznike obradovala blizu pet hiljada starogradskih dečaka i devojčica. Najviše do sad!

U okviru Ulice otvorenog srca, prvog dana nove godine, ispred opštine Stari grad najmlađi sugrađani uživali su u druženju i slikanju sa Velikim Medom, Mini i Miki Mausom. Uz popularne dečije pesme, mališani su dobili i fotografiju sa omiljenim Diznijevim junacima. Najviše devojčica se okupilo oko umetničke šminkerke kako bi dobile oslikanu novogodišnju masku na licu.

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović tom prilikom je svim Starograđanima čestitao novu godinu i predstojeće praznike i poželeo da Stari grad postane još bolje mesto za život.

„Svim Starograđanima želim pre svega zdravlja, ličnog i porodičnog uspeha u nastupajućoj godini. Očekujem da se svi potrudimo da naš Stari grad bude bolje mesto za život svih naših građana“, poručio je predsednik Marjanović i pozvao sugrađane da istog dana dođu na koncert Marka Luisa, koji je u okviru Starogradske zime održan  u parku Vojvode Vuka.

Manifestaciju Ulica Otvorenog srca podržali su naši partneri Delta Đenerali osiguranje koji su tom prilikom mališanima podelelili novogodišnje poklončiće.

Više od tri nedelje Starogradske zime bile su ispunjene brojnim zanimljivim programima – od druženja sa Deda Mrazom i Dizni junacima, preko kreativnih radionica za najmlađe, do različitih predstava i koncerata, koji su se održavali u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad i na Topličinom vencu.

U Skadarliji je program bio posvećen ljubiteljima starogradske i džez muzike, a u kući Đure Jakšića za najmlađe je bila organizovana predstava „Krcko Oraščić“, kao i brojne radionice i programi zabave za decu.

Naš glavni sponzor, Koka Kola je i ove godine bila zadužena da upotpuni prazničnu magiju te su posetioci imali priliku da pored uživanja u omiljenom napitku uživaju i u prazničnom dekoru gde su se pravile najlepše novogodišnje fotografije.

Skijališta Srbije su za najmlađe pripremila druženje sa maskotom Sneška koja okuplja ski centre – Kopaonik, Stara planina i Tornik. Oni koji su bili srećne ruke imali su prilike da osvoje vredne nagrade i uživaće na nekom od ski centara – Kopaonik, Stara planina ili Tornik.

„Starogradska zima“ nije zaboravila ni one kojima su pažnja i pomoć najpotrebniji, a  na žalost nisu mogli da prisustvuju čaroliji novogodišnjih praznika. Na svim lokacijama na kojima se odvijao program, posetioci su mogli da kupe lepo ukrašene novogodišnje šolje na štandu „Artist Kafea“ , a  celokupan prihod je bio namenjen „Nurdoru“ – Nacionalnom udruženju roditelja dece obolelih od raka.