VUKOVCI I ĐACI GENERACIJE DANAS U OPŠTINI STARI GRAD – NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Gradska opština Stari grad nagradila je najbolje učenike starogradskih osnovnih i srednjih škola. U svečanoj sali opštine, danas je predsednica Skupštine opštine Mila Popović vukovcima i đacima generacije iz osam osnovnih škola i đacima generacije iz trinaest srednjih škola uručila poklone, knjige “Vladari Srbije” i “Mihajlo Pupin”.

Ove godine u osam osnovnih škola na Starom gradu bilo je ukupno 89 nosioca Vukove diplome.

Predsednica Skupštine opštine Mila Popović čestitala je vukovcima i đacima generacije na uspehu, kao i njihovim nastavnicima i roditeljima. Takođe, poželela im je uspeh u daljem školovanju. “Vi ste ponos naše opštine. Želim da i dalje budete ovako uspešni, i ma gde se nalazili, vrata opštine će za vas uvek biti otvorena”, poručila je Mila Popović.

Marija Zoroja, đak generacije Muzičke škole “Mokranjac”, zadovoljna je nagradom koju je zaslužila trudom i radom u muzičkoj školi. Svoje dalje školovanje planira da nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Marija Vranić pohađala je Pravno-poslovnu školu u Beogradu, čiji je vukovac i đak generacije. Ističe da je velika čast biti đak generacije i dodaje da je zahvalna opštini koja je prepoznala i nagradila rad svih učenika, a samim tim i dala podsticaj za dalje školovanje.