VOLONTERSKI SERVIS GO STARI GRAD – VAŠE DOBRE KOMŠIJE

Volonterski servis GO Stari grad počeo je sa radom početkom novembra 2011. Osnovan je sa ciljem da se kroz angažovanje edukovanih volontera pomogne sugrađanima u obavljanju raznih aktivnosti. Želja je da se spreči njihova dalja društvena marginalizacija i izolacija. Jedan od plemenitih ciljeva je i razvijanje međugeneracijske saradnje, mladih volontera i starih sugrađana.

Volonterski servis Stari grad ima oko četrdesetak volontera, koji održavaju stalni kontakt sa korisnicima. Krasi ih volja, mladost, humanost i energija. Volonterizam je solidarna, plemenita i pozitivna društvena aktivnost u lokalnoj zajednici, a njihov rad se zasniva na dobrovoljnosti, poštovanju privatnosti i poverljivosti podataka korisnika usluga. Posebna pažnja usmerena je prema starima, osobama sa invaliditetom i licima bez porodičnog staranja, za koje su usluge volontera od egzistencijalnog značaja.

Volonterski servis nalazi se u kancelariji broj 6a, u prizemlju opštinske zgrade, Makedonska 42. Kontakt telefon je: 011/785-2-999, a imejl: volonterskiservis@starigrad.org.rs.