VOLONTERI STAROG GRADA POMAŽU OBNOVU TERASE VRTIĆA „MRVICA”

Volonteri opštine Stari grad već nekoliko dana učestvuju u rekonstrukciji ograde terase vrtića „Mrvica“ na Kopitarevoj gradini. Staroj i dotrajaloj ogradi terase na kojoj mališani ovog vrtića provode dosta vremena bila je neophodna obnova, u vidu uklanjanja rđe, šmirglanja i farbanja. U saradnji Gradske opštine Stari grad i Predškolske ustanove „Dečiji dani“ došlo se na ideju da se angažovanjem volontera i roditelja dece naprave uštede, a mesto za igru mališana učini lepšim i bezbednijim.

– Stalno ponavljamo da loša finansijska situacija opštine ne sme biti izgovor za pasivnost i uskraćivanje podrške i pomoći Starograđanima. Zajedničkim snagama i komšijskom solidarnošću može mnogo toga da se postigne – rekao je predsednik opštine Marko Bastać i najavio da će nakon vrtića „Mrvica“ opštinski volonteri biti angažovani i u uređenju dvorišta vrtića „Lipa“.

Rukovodilac vrtića „Mrvica“ Marina S. Marinković ističe da nakon nekoliko dana koliko traju radovi oseća sladak umor, ali i veliko zadovoljstvo što zajednička akcija već daje rezultate.

– Kada završimo s radovima, ofarbamo ogradu i postavimo žardinjere sa cvećem, naša terasa će biti šarena i potpuno bezbedna i za mlađe grupe dece. Drago mi je da smo zajedno sa volonterima uspeli da učinimo jednu lepu stvar za našu decu i zahvaljujem im se na dobroj volji i strpljenu – kaže gospođa Marinković.

Višednevni radovi se završavaju danas, tako da će svi mališani „Mrvice“ već od ponedeljka moći da koriste terasu na vrhu zgrade u kojoj se nalazi vrtić i uživaju u prolećnim danima na otvorenom.