VEDRE BOJE KIPRA ZA DECU-ŽRTVE RATA

Kuća Đure Jakšića u Skadarliji sinoć je bila tesna da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti na otvaranju izložbe slika „Boje Kipra“ autora Zorana Andrića. Ovu interesantnu postavku koloritnih ulja na platnu otvorili su predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević i ambasador Kipra u Srbiji Homer Mavromatis. Pored autora izložbi su prisustvovali i Ana Danilović, zamenica predsednice Starog grada, Zoran Mlađenović, član opštinskog veća, kao i predstavnik humanitarne organizacije organizacije „Naša Srbija“, kojoj je namenjen deo prihoda od prodatih slika. Ova NVO pomaže decu-žrtve rata u bivšoj Jugoslaviji.

-Opština Stari grad je u dogogodišnjem partnerskom i prijateljskom odnosu sa

Kiparskom opštinom Jermasoja iz Limasola, a do ove izložbe je došlo zahvaljujući ideji sadašnjeg ambasadora Mavromatisa. Kipar zaista i izgleda kako je predstavljen ovim divnom slikama i bojama. Mene one još više asociraju i na veselje, radost i srdačnost koja se nalazi se u svakoj reči i postupku stanovnika Kipra – rekla je Mirjana Božidarević.

Homer Mavromatis se zahvalio predsednici opštine Stari grad Mirjani Božidarević za obezbeđivanje ovako lepog izložbenog prostora.

-Ova izložba je centralni događaj u organizaciji Ambasade u okviru proslave pedesetogodišnjice nezavisnosti republike Kipar, kao i 50 godina života autora Zorana Andrića koga sam upoznao pre dve godine prilikom posete Valjevu. Bio sam impresioniran njegovim radovima, posebno slikama crnogorske morske obale. Često sam se pitao kakav bi bio rezultat ako bi on svoju nadarenost iskoristio da slike pejzaže Kipra. Zahvaljujući gostoprimstvu Turističke organizacije Kipra, to je postalo stvarnost. Siguran sam da će ove slike biti pomak u njegovoj karijeri pejzažnog slikara i postati vizuelni most između naših zemalja.- rekao je odlazeći ambasador Kipra.