USPEŠAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U DOMU SINDIKATA

Gradska opština Stari grad u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijala Beograd danas je u foajeu Dvorane Doma sindikata uspešno organizovala Prvi sajam zapošljavanja.

Na sajmu je učestvovalo 27 poslodavaca među kojima su Mek Donalds, Cepter-Internacional, Beogradski kliničko-bolnički centar, “Sava osiguranje”, “Mladinska knjiga”, “Jami-Jami”, “Pax Promet“ , “Euromotors“ d.o.o, “Real market“ d.o.o, “Nina Super” d.o.o, Predškolska ustanova Čukarica, «Zvezdana», “Globtroter-Bečkerek” d.o.o, “Balkan Biznis Netvork“ d.o.o, Siti mejl, IGM «Trudbenik» d.o.o, GP “Morava IN” d.o.o. PP “Viveks- servis”, GPB “Solušns”, “La fantana”, “Biznis Pres” d.o.o. i “Soko grup”.

Nezaposlenima je ponuđeno oko 800 radnih mesta i to, za: ekonomiste, elektro i mašinske inženjere, arhitekte, tehničke crtače, programere, veb dizajnere, medicinske i pedijatrijske sestre, akušere, transfuziologe, vaspitače, inženjere i tehnologe prehrane za rad u restoranu, mesare, kuvare, magacionere, vozače viljuškara, električare, bravare, alatničare, trgovce, kasire (70-izvršilaca), knjigovođe, reprezente i menadžere prodaje, poslovođe, terenske komercijaliste, zastupnike u osiguranju, poslovne sekretare, novinare, dispečere, kurire-dostavljače (pešak/bicikl. SSS – 170 izvršioca), kurire-dostavljače na skuteru, vozače B i C kategorije…..

-Ovakvi sajmovi pokazali su se kao dobra praksa. Mnoge opštine, u saradnji s Nacionalnom službom zapošljavanja, ponudile su nova radna mesta u firmama na svojoj teritoriji. Beograd beleži smanjenje broja nezaposlenih i nadamo se da će se to nastaviti. Opština Stari grad ima velike potencijale na ovom polju i veoma je dobro što se odlučila na ovaj korak, koji je dao rezultate i u ostalim opštinama – rekao je član Gradskog veća Željko Ožegović.

Na štandu Gerontološkog centra Stari grad zainteresovani građani su se prijavljivali za poziv gerontodomaćice u okviru programa pomoći starim licima „Pomoć u kući“.

Filijala NSZ za Beograd, nezaposlenim licima pružala je sve potrebne informacije o uslugama i programima NSZ, a davani su i stručne savete kao pomoć u pisanju radne biografije (CV). Sajam je bio namenjen, pre svega, licima sa evidencije NSZ, stanovnicima Beograda, Gradske opštine Stari grad ali i svima koji traže posao.

Širom Srbije su, od početka godine, održana 72 sajma zapošljavanja na kojima je učestvovalo preko 1.650 poslodavaca, sa ponudom većom od 8.500 radnih mesta, a na njima je učešće uzelo oko 45.000 nezaposlenih. Za prvih šest meseci na sajmovima zapošljavanja poslodavca je pronašlo 4.749 lica. U Beogradu je održano šest sajmova, a praksa je pokazala da svaki šesti učesnik na sajmu dobije posao.