„ULICA OTVORENOG SRCA – SVIM SRCEM ZA BEOGRAD”

Tradicionalno, kao i svake godine, Beograđani će i ovog 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima u „Ulici otvorenog srca“, koja vas sa sloganom „Svim srcem za Beograd“ poziva da zajedno pomognemo – našoj deci!

Uz dobru zabavu, pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, kupovinom crvenih klovnovskih nosića na najlepši način ćete započneti Novu 2020. godinu – darivanjem i dobročinstvom! Celokupni prihod od nosića namenjen je onima kojima je pomoć najpotrebnija – za lečenje bolesnih mališana.

„Ulica otvorenog srca“ nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik radosti, čarolije i humanosti, koji je opština Stari grad odmah podržala i pomogla.

Manifestacija je davno prevazišla okvire Starog grada i postala prepoznatljiv brend prestonice, a od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

„Ulica otvorenog srca“ biće tradicionalno otvorena tačno u podne, ispred Ateljea 212.  Vidimo se!